НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

ДТЕК інвестує €140 млн у будівництво установок зберігання енергії

ДТЕК інвестує €140 млн у будівництво установок зберігання енергії
Фото: ДТЕК

Компанія ДТЕК оголосила про інвестицію €140 млн у будівництво установок зберігання енергії загальною потужністю 200 МВт. Проєкт спрямований на зміцнення енергетичної безпеки України та створення “зеленої” енергетичної системи.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Ця інвестиція робить ДТЕК найбільшим інвестором у галузі зберігання енергії в Україні.

За планом, установки будуть введені в експлуатацію до вересня 2025 року та надаватимуть допоміжні послуги для стабілізації енергосистеми через співпрацю з Укренерго. Об'єкти будуть розподілені по всій країні, що підвищить їхню ефективність та надійність.

22 серпня ДТЕК спільно з іншими учасниками енергетичного ринку переміг в аукціоні Укренерго. Це відкриває нові можливості для розвитку ринку установок зберігання енергії та будівництва додаткових балансуючих потужностей, які допоможуть стабілізувати роботу енергосистеми.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко наголосив на важливості інвестицій у відновлення та розвиток енергетичної інфраструктури, попри складні умови війни та обмежений доступ до зовнішніх ринків капіталу. Він підкреслив, що компанія першою в Україні у 2021 році розпочала будівництво систем накопичення енергії, відкривши цей ринок для країни.

За словами Тімченка, основним пріоритетом ДТЕК залишається розвиток "зеленої" енергетики, інтеграція української енергосистеми з європейською та підвищення енергетичної безпеки України.

Зазначається, що цей проєкт є частиною довгострокової стратегії розвитку компанії та сприяє енергетичній незалежності України.

Додамо, в Україні запустили майданчик для торгівлі гарантіями походження "зеленої" електроенергії. Для цього "Оператор ринку" презентував бізнесу власне програмне забезпечення.