НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Кабмін затвердив нові принципи торговельної політики "Гарантованого покупця"

Кабмін затвердив нові принципи торговельної політики "Гарантованого покупця"
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, що визначає основні принципи торговельної політики державного підприємства "Гарантований покупець".

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Зазначається, що документ, розроблений Міненергетики, спрямований на підтримку добросовісної конкуренції та розвиток відновлюваної енергетики.

Основні положення постанови передбачають максимізацію доходів підприємства, збалансовану діяльність та співпрацю з суміжними ринками електроенергії.

Окрему увагу приділено збільшенню частки електроенергії з альтернативних джерел, що є важливим пріоритетом державної енергетичної політики.

Згідно з новими правилами, "Гарантований покупець" здійснюватиме операції з купівлі-продажу електроенергії через різні ринкові сегменти: двосторонні договори, ринок «на добу наперед», внутрішньодобовий ринок, а також експортуватиме електроенергію.

Міністр енергетики Герман Галущенко наголосив, що зелена трансформація — один із ключових напрямків державної енергетичної політики, а принципи торговельної політики "Гарантованого покупця" забезпечують стабільність ринку та сприяють реалізації електроенергії з відновлюваних джерел.

Додамо, уряд на засіданні 23 квітня затвердив порядок перетворення державного унітарного комерційного підприємства "Гарантований покупець" в акціонерне товариство, 100% акцій якого належить державі.

Нагадаємо, нещодавно уряд схвалив постанови про гарантії походження "зеленої" електроенергії. Впровадження гарантій походження електроенергії суттєво збільшить експортний потенціал енергосектору України та сприятиме залученню іноземних інвестицій у будівництво нових "зелених" потужностей навіть в умовах війни.

Джерело фото: ua.depositphotos.com