НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

45,85

45,70

Майже 80% українців підтримують добудову атомних блоків на Хмельницькій АЕС

хаес, хмельницька аес
Фото: Енергоатом

Згідно дослідження соціологічної групи "Рейтинг", серед респондентів 41% цілком позитивно, а ще 36% скоріше позитивно оцінюють ініціативу добудови атомних блоків на Хмельницькій АЕС.

Народний депутат України Анатолій Костюх, коментуючи УНІАН результати дослідження, закликав Верховну Раду якнайшвидше розглянути і прийняти законопроєкт про добудову 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької атомної електростанції.

"Майже 80% українців підтримують добудову нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, і це чіткий сигнал для нас діяти. Верховна Рада повинна якнайшвидше ухвалити законопроєкт, щоб забезпечити енергетичну безпеку країни", - зазначив Костюх.

Він також підкреслив, що підтримка проєкту, за результатами опитування, є одностайною серед різних груп населення, особливо серед молоді та мешканців східних регіонів.

Костюх нагадав, що Кабінет міністрів ще у квітні схвалив відповідний законопроєкт, розроблений Міністерством енергетики, і він тепер чекає на розгляд у Раді.

"Це питання критичне для енергетичної незалежності та безпеки України. Ми не можемо зволікати", - додав він в коментарі УНІАН.

В червні комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг підтримав законопроєкт, і тепер його необхідно винести на голосування в парламенті.

Також депутат нагадав, що будівництво на ХАЕС не заважатиме розбудові розподіленої генерації в країні, адже це два паралельних проєкти, які Україна повинна втілювати в життя.