НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

Ощадбанк профінансує розвиток вітрогенерації в Україні

Ощадбанк профінансує розвиток вітрогенерації в Україні
Ілюстрація: freepik

Ощадбанк уклав кредитну угоду з ТОВ "Френдлі вінд технолоджі" – одним із провідних гравців у сфері розбудови вітропарків в Україні. Кошти будуть спрямовані на придбання самохідного автокрану Liebherr LG 1750, що є важливим етапом у розвитку інфраструктури вітроенергетики.

Про це повідомив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Ця угода є частиною послідовної співпраці банку з компаніями, що займаються виробництвом вітроенергетичного обладнання. "Френдлі вінд технолоджі" – єдиний український виробник, який виготовляє вітрогенератори потужністю 5,2 МВт "під ключ".

У найближчих планах компанії – встановлення нових вітропарків у західних регіонах України, і Ощадбанк продовжить підтримувати ці проекти.

Повідомляється, що кредит надано в рамках урядової програми "Доступні кредити 5-7-9%", що робить фінансування доступнішим для бізнесу.

Крім того, Ощадбанк активно розвиває інші енергокредити: позики в рамках меморандуму українських банків під 13,5%, партнерські програми з виробниками енергетичного обладнання для малого та середнього бізнесу, а також державну програму для фізичних осіб на альтернативну генерацію під 0%.

Додамо, на початку липня Ощадбанк запропонував підприємствам ММСБ доступні кредити на придбання альтернативних джерел енергії за державною програмою "Доступні кредити 5-7-9%" або за індивідуальними умовами зі ставкою від 13,5%. 

Окрім Ощаду, подібне кредитування пропонує і ПриватБанк. Він також відкрив прийом заявок за програмою пільгового кредитування українського малого бізнесу та підприємців на купівлю електрогенераторів, джерел безперебійного живлення, сонячних та газопоршневих електростанцій, твердопаливних котлів тощо – всього, що потрібно для енергонезалежності.

Нагадаємо, у липні генеральний директор "Френдлі вінд технолоджі" Владислав Єременко розказав в інтерв'ю Delo.ua про релокацію, особливості виробництва вітрових генераційних установок, а також плани будівництва нових ВЕС.