НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

США виділять $800 млн на відновлення української енергетики

Юлія Свириденко.
Юлія Свириденко. Фото: x.com/Svyrydenko_Y

Сполучені Штати надають $800 млн на відновлення української енергетики, яка була пошкоджена внаслідок ракетних атак країни-агресора РФ.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її словами, під час візиту української делегації до США енергетика стала однією з ключових тем для обговорення.

Разом із заступником міністра енергетики Сполучених Штатів Девідом Терком Свириденко обговорила нагальні кроки, необхідні для відновлення енергетичної системи України.

Міністерка нагадала, що понад 50% української енергетичної інфраструктури постраждало від російських атак.

"Ми глибоко вдячні за підтримку у створенні систем пасивного захисту, а також пакет фінансування в розмірі 800 мільйонів доларів для енергетичного сектору. Під час цього візиту ми надали список критичного обладнання, необхідного для негайного ремонту, створений Кабінетом міністрів", - наголосила Свириденко.

Нагадаємо, у червні США оголосили про виділення понад 1,5 мільярда доларів на зміцнення енергетичного сектору України, вирішення гуманітарних потреб і зміцнення цивільної безпеки.

Раніше повідомлялося, що USAID надасть більше ніж 190 мільйонів доларів на проєкт "Захист потужності, підвищення стійкості та підключення" (SPARC), що передбачає термінову енергетичну допомогу України впродовж п'яти років.