"Укренерго" змінило графіки відключення світла на 25 травня

"Укренерго" змінило графіки відключення світла на 25 травня
Фото: "Слово і Діло"

У суботу, 25 травня, у всіх регіонах України діятимуть графіки відключення електроенергії  з 20:00 до 24:00.

Прокачайте маркетинг-стратегію свого бізнесу та знайдіть нові канали взаємодії з аудиторією на MRKTNG марафоні від MMR та Ekonomika+
25 червня топменеджери Ощадбанку, Укрзалізниці, NOVA (Нової пошти), Kernel, Ковальська та ще 25+ великих компаній розкажуть, які стратегії та канали просування підійдуть саме вашому бізнесу.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

Зазначається, що енергетики погіршили прогнози щодо споживання електроенергії, тому графіки відключень сьогодні будуть діяти довше.

25 травня у всіх регіонах України подовжено термін обмеження споживання для промислових і побутових споживачів.

Застосування графіків погодинних відключень світла можливе з з 20:00 до 24:00.

Натомість впродовж дня відключення не передбачаються.

Як уточнюють в "Укренерго", енергоживлення об’єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, не обмежуватимуть.

Гендиректор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко повідомив, що покриття потреб у столиці тримається на рівні 80%, що на 7% менше за прогноз.

"На цей раз "Укренерго" для Києва дає коригування в гіршу сторону. Обмеження з 20 до 24, покриття потреб до 80% (на 7% менше за прогноз)", - зауважив він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на своєму засіданні 24 травня прийняв постанову, якою зобов’язав енергорозподільчі компанії забезпечити рівномірні відключення електроенергії для споживачів.

"Ситуація зараз дуже складна, і всі розуміють, що обмеження електропостачання будуть і надалі. Але наша мета - зробити їх мінімальними за існуючих обставин, при цьому забезпечити максимально можливий справедливий підхід. Адже ми всі це вже проходили і знаємо, наскільки дискомфортно - залишатися без світла", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.