В ДТЕК порадили українцям подумати над виїздом з України для економії електроенергії

В ДТЕК порадили українцям подумати над виїздом з України для економії електроенергії

Для збереження енергосистеми необхідно зменшити обсяги споживання е/е, тому українцям, які мають можливість, краще було б виїхати із України на період опалювального сезону. При цьому ситуація не є критичною, але все ж важка.

Про це заявив гендиректор ДТЕК Максим Тімченко в інтерв’ю BBC.

"Якщо вони (українці Delo.ua) зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для енергосистеми", — сказав Тімченко.

При цьому, як підкреслила пресслужба ДТЕК, Тімченко не закликає українців виїжджати за кордон, а лише пояснює поточну ситуацію в енергетиці. 

"У нас немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати", - зазначає гендиректор ДТЕК, додаючи, що ДТЕК разом с Міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб енергосистема працювала стабільно.

Росія ракетними ударами пошкодила майже половину енергосистеми України. Гендиректор ДТЕК зазначає, що система стає менш надійною з кожною російською атакою. При цьому зниження споживання е/е допоможе нормалізувати функціонування енергосистеми.

Пошкоджена українська енергетична система все ще не в змозі виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити поточні потреби України. Тімченко вважає, що будь-який спосіб скорочення споживання, зокрема, виїзд з країни, слід розглядати як допомогу Україні у війну проти Росії.

"Якщо споживати менше, то госпіталі, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Цим можна пояснити, що споживаючи менше або виїжджаючи, вони також роблять свій внесок", – зазначив гендиректор ДТЕК.

Він додав, що у компанії закінчуються обладнання та запчастини, тому українські енергетики також потребують підтримки в цьому питанні від партнерів.

Тактику атаки об'єктів критичної інфраструктури РФ почала активно застосовувати з 10 жовтня, того дня була одна з найбільш масованих ракетних атак. Проте 15 листопада країна-агресор знову випустила сотню ракет по Україні, "перевершивши" атаку 10 жовтня.

Переважно росіяни цілилися на об'єкти енергетики. В результаті в Україні почали застосовувати екстрені та планові відключення світла по всій країні, а мобільні оператори попередили про перебої зі зв'язком.