Чи плануються послаблення валютних обмежень: НБУ зустрівся з австрійським бізнесом в Україні у ході другого Австрійського бізнес сніданку

Чи плануються послаблення валютних обмежень: НБУ зустрівся з австрійським бізнесом в Україні у ході другого Австрійського бізнес сніданку

15 Грудня 2023 відбулась зустріч між представниками Національного Банку України, Посольства Республіки Австрія та австрійської бізнес-спільноти в Україні. Відповіді на важливі питання бізнесу щодо валютної лібералізації в Україні надали Голова Національного Банку України - Андрій Пишний та заступник Голови - Юрій Гелетій.

“Прозора комунікація з бізнесом – один із пріоритетів для Національного банку, і ми зацікавлені у поглибленні нашого діалогу. Ми розуміємо важливість передбачуваності політики центрального банку для бізнес-планування, а відтак і пожвавлення економічної діяльності в країні”, –  зазначив Голова НБУ Андрій Пишний. 

До зустрічі долучилися представники 24 австрійських та німецьких бізнесів в Україні – українські підприємства, зареєстровані в Україні, серед яких: Porsche Ukraine, Doka Ukraine, AMIC ENERGY, Lufthansa, Robert Bosch Ltd, Henkel Bautechnik Ukraine та інші. Зустріч відбулася за підтримки Посольства Республіки Австрія в Україні, при організації Торгового відділу Посольства Австрії - ADVANTAGE Austria та за модерації Європейської Бізнес Асоціації. 

“Ми розуміємо потреби бізнесу і зацікавлені у тому, щоб дати більше «кисню» економіці. Водночас наші рішення не повинні створювати ризики, а навпаки – формувати доданий ефект для економіки, допомагати залучати новий капітал”, доповнює Голова НБУ Андрій Пишний. 

Важливо розуміти, що ефективна комунікація з державними органами країни має вирішальний вплив для створення інвестиційного клімату, що сприятиме сталому росту та розвитку економіки країни в цілому.     

Австрійський бізнес сніданок проходить в форматі Q&A, де кожен учасник має можливість поставити найактуальніше питання до представників органів державної влади. Попередня зустріч, яка відбулась у межах Австрійського бізнес сніданку у серпні поточного року була присвячена обговоренню гострих питань, пов’язаних з оподаткуванням, до якої долучилась Марина Твердохлєб, в.о. начальника Головного управління ДПС у місті Києві.