НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

В Україні ввели в експлуатацію перший підземний шпиталь: як він виглядає (ФОТО)

Підземний шпиталь для ЗСУ.
Підземний шпиталь для ЗСУ. Фото: Міноборони України

Міністерство оборони України ввело в експлуатацію перший підземний шпиталь для ЗСУ. Він сконструйований із сталевих бункерів, має сучасне медичне обладнання, операційні та реанімаційні відділення, а також альтернативні джерела живлення.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Стабілізаційний пункт для ЗСУ

Зазначається, що шпиталь сконструйований із шести сталевих бункерів, оснащених системами вентиляції, водопостачання та альтернативними джерелами живлення.

Завдяки сучасному медичному обладнанню, включаючи операційні блоки та реанімаційні відділення, тут можуть надавати допомогу понад 100 пораненим щодоби.

Будівництво першого стабілізаційного пункту реалізовано Міноборони у співпраці з групою "Метінвест".

Збереження життів військових

Як повідомляють у Міноборони, проєкт є першим кроком у рамках масштабної ініціативи, що передбачає будівництво понад 20 таких стабілізаційних пунктів.

"Такі підземні стабпункти є критично важливими для збереження життів наших військових. В умовах інтенсивних бойових дій ми маємо забезпечити максимальний захист і швидку медичну допомогу нашим героям. Це перший крок у рамках масштабного проєкту, який зміцнить нашу медичну інфраструктуру та дозволить ще ефективніше підтримувати захисників на передовій", - зауважив міністр оборони України Рустем Умєров.

Нагадаємо, група "Метінвест" налагодила виробництво сталевих підземних командних пунктів з метою захисту особового складу від наслідків обстрілів. Перший сталевий штаб, розрахований на 30 військовослужбовців, на безоплатній основі вже передали Сухопутним військам України та встановили на одному з найгарячіших напрямків фронту.

Також у Харкові, який регулярно зазнає ракетних обстрілів з боку Росії, вживають додаткових заходів безпеки,  планують створити підземні приміщення для розміщення операційних та реанімаційних відділень на базі низки медичних закладів.