НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Внаслідок російських обстрілів в Україні пошкоджені майже 1900 медзакладів

Внаслідок російських обстрілів в Україні пошкоджені майже 1900 медзакладів
Фото: Пресслужба МОЗ

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року ворожа армія пошкодила 1663 об’єкти медзакладів та зруйнували вщент – ще 222.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

У відомстві зазначили, що найбільших втрат зазнали об’єкти медзакладів у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях.

"Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнувань лікарень на тимчасово окупованих територіях зараз неможливо", - зауважують у МОЗ.

Також повідомляється, що на цей час росіяни пошкодили 221 автівку екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125.

В Україні відновили майже 900 медзакладів

У МОЗ наголошують, що наразі по всій території України триває відновлення пошкодженої медичної інфраструктури та реконструкція лікарень, щоби забезпечити українців найнеобхіднішими медичними послугами.

На сьогоднішній день вже вдалося повністю відновити 532 об’єкти медзакладів та ще 353 – частково.

Найбільше об’єктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях.

Йдеться про медзаклади, які були звільнені від окупації, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Роботи з відновлення триватимуть й надалі.

Додамо, на відновлення української медичної системи протягом найближчих 10 років потрібно понад 14 млрд доларів, оскільки Росія не лише зруйнувала лікарні, а намагається знищити "швидкі", аптеки, вивозить обладнання та ліки.