НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

45,85

45,70

Міноборони допустило до експлуатації понад 600 нових зразків вітчизняної зброї у 2024 році

Міноборони допустило до експлуатації понад 600 нових зразків вітчизняної зброї у 2024 році
Фото: Міноборони

З початку 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки (ОВТ), з яких більше 600 – вітчизняного виробництва.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

При цьому, з усіх вітчизняних зразків ОВТ, майже половина допущена  до експлуатації упродовж третього кварталу.

Серед кодифікованих і допущених до експлуатації новинок ОВТ найбільше автотранспорту, безпілотних авіаційних комплексів, боєприпасів, систем радіоелектронної боротьби, зв’язку, інженерних засобів, наземних роботизованих платформ.

"У 2024 році українські виробники не лише збільшили обсяги, а й створили нові високотехнологічні зразки зброї, які помітно впливають на сучасні бойові дії", – заявив перший заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

Міністерство оборони продовжує нарощувати військово-технічну співпрацю з міжнародними партнерами, щоб збільшити виробництво ефективних бойових інструментів та зміцнити обороноздатність України.

Зазначається, у 2023 році було кодифіковано 405 зразків, з яких 244 – українські.

Міноборони кодифікувало спеціальну легку автомототехніку

Зауважимо, що за 6 місяців 2024 року Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України понад 20 зразків спеціальної легкої автомототехніки, призначеної для пересування по пересіченій місцевості та виконання завдань на воді. 

Додамо, також з початку повномасштабної війни РФ Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до експлуатації у Збройних силах України близько 20 зразків снайперських і антиматеріальних гвинтівок. Третина з них – українського виробництва.

Також відомство дозволило використання українських мобільних модулів технічного обслуговування, призначених для ремонту озброєння та військової техніки в польових умовах.