НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

"Укроборонпром" домовився про співпрацю з чотирма західними оборонними компаніями

"Укроборонпром" домовився про співпрацю з чотирма західними оборонними компаніями
Фото: Пресслужба "Укроборонпром"

АТ "Українська оборонна промисловість" ("Укроборонпром") досягло домовленостей про співпрацю з чотирма західними зброярськими компаніями щодо боєприпасів, БпЛА, РЕБ і РЕР. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що підписання угод відбулося під час другого Міжнародного форуму оборонних індустрій, в якому взяли участь представники близько 300 компаній з понад 30 країн.

На форумі "Укроборонпром" підписав документи щодо партнерства зі зброярськими компаніями з США, Франції та Польщі. Йдеться про взаємодію у сферах боєприпасів та спецхімії, безпілотних комплексів, а також радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби.

За словами президента України Володимира Зеленського, завдяки оборонним індустріям Україні належить стати одним із ключових глобальних донорів безпеки й дуже сильним гравцем на глобальному ринку зброї та оборонних технологій.

"Кожен, хто буде з нами, хто буде з Україною, я впевнений, виграє", - заявив глава держави.

В свою чергу міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін наголосив, що Україна й далі буде працювати над тим, щоб підписані угоди перетворилися в реальну українську зброю і новітні військові технології.

"В удари по ворогу — спільному для всіх нас. І в перемогу", - додав він.

Також в "Укроборонпром" зазначили, що поступово Україна стає одним з провідних світових виробників озброєнь, а оборонна галузь швидко розвивається. Так, у першому півріччі поточного року вітчизняні зброярі виготовили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. Спроможності виробників дронів становлять 4 млн одиниць, а законтрактовано вже понад 1,5 млн.

"Українська бронетехніка" підписала угоду з чеською компанією з виробництва 155-мм снарядів

Однією з укладених угод на форумі DFNC2 стало підписання пакету документів компанією "Українська бронетехніка" про співпрацю з чеським холдингом Czechoslovak Group (CSG), повідомляє "Мілітарний".

Видання пише, що одна угода стосується постачання комплектуючих, а інша – ліцензування виробництва боєприпасів (передача технології та документації з виробництва артилерійських пострілів).

До кінця цього року триватиме процес отримання ліцензії, а виробництво планують розпочати на початку 2025 року.

За словами керівника компанії "Українська бронетехніка" Владислава Бельбаса, на наступний рік планується виробництво та постачання близько 100 тис. боєприпасів, а у 2026 – понад 300 тис. Процес підготовки обладнання вже стартував.

Також він зазначив, що частина боєприпасів виготовлятиметься в Україні, а частина – в Чехії.

"Така кооперація дасть компаніям можливість збільшити кількість виробництва боєприпасів та здешевити вартість готового пострілу", - йдеться в його повідомленні.

Повідомляється, що додатково Czechoslovak Group планує виробляти в Україні й іншу оборонну продукцію, зокрема запасні частини до бронетехніки, вироби з броньованої сталі тощо.

Додамо, що франко-німецький оборонний концерн KNDS, що є одним з найважливіших промислових партнерів українських військ, оголосив про відкриття анонсованого раніше дочірнього підприємства в Києві - ТОВ "КНДС Україна". Відкриття нового філіалу дасть можливість українській промисловості проводити роботи з технічного обслуговування, ремонту та капітального ремонту систем KNDS, що має значно підвищити їхню готовність до бойових дій.