НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

В Україні відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС

В Україні відкрили Офіс оборонних інновацій ЄС
Фото: facebook/rustemumerov

20 вересня міністр оборони України Рустем Умєров спільно з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн відкрили у Києві Офіс оборонних інновацій ЄС (EU Defence Innovation Office).

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це написав очільник українського Міноборони.

Згідно з повідомленням, основна мета нового офісу — об’єднання зусиль для зміцнення обороноздатності України. Особлива увага приділяється спільним проєктам у сфері ІТ та виробництві озброєння, що має вирішальне значення для перемоги над російською агресією.

За його словами, Україна вже демонструє суттєвий прогрес у сфері оборонних технологій. IT-коаліція залучила понад 70 мільйонів євро від 13 країн для створення безпечної IT-інфраструктури для Сил оборони, а дронова коаліція з 16 країн забезпечила фінансування на суму понад 500 мільйонів євро та передала тисячі дронів Україні.

Україна також стала лідером у сфері виробництва дронів. Понад 500 українських виробників та тисячі розробників створюють сучасні рішення для бойових дій. З річною потужністю до 3 мільйонів дронів країна зарекомендувала себе як ключовий гравець у сфері оборонних технологій.

Умєров закликав європейських партнерів інвестувати в українські оборонні технології, що допоможе не лише зміцнити обороноздатність України, а й забезпечити стабільність у Європі.

Нагадаємо, 27 червня президент України Володимир Зеленський та очільники інституцій ЄС Шарль Мішель і Урсула фон дер Ляєн підписали угоду у галузі безпеки. Саме в ній йшлося, зокрема, про відкриття Офісу оборонних інновацій ЄС у Києві та співпрацю між Україною та Євросоюзом у галузі оборонних індустрій.

Також у документі зафіксовані довгострокові зобов’язання щодо підтримки України до моменту вступу в ЄС і готовність Європейського Союзу й держав-членів підтримувати Україну на шляху до членства.

Підтверджується готовність усіх держав-членів посилювати санкції ЄС проти РФ, боротися зі спробами їх обійти, а також співпрацювати в протидії гібридним та кіберзагрозам і забезпеченні вільного судноплавства в Чорному та Азовському морях.