АНТИдеградант. Ярына Ключковская о книгах, встречах и фильмах, вдохновляющих на инновации и реформы

Ярына Ключковская, консультант по коммуникациям, рассказывает о новой книге от автора биографии Джобса, ворк-шопах в LvBS и документальном сериале, как олигархи изменяли Америку
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Ярина Ключковская, консультант з комунікацій, співзасновниця Українського кризового медіа-центру, для "АНТIдеграданта".

КНИГИ

Волтер Айзексон (Walter Isaacson), The Innovators: How a Group of Hackers, Geniuses, and Geeks. У нас цього автора знають у якості біографа Стіва Джобса, а в цій новій книзі він пише про те, що комп"ютерна та інтернет-революція відбулася не завдяки самотнім рейнджерам — окремим винахідникам, а зусиллями команд, організацій і цілих субкультур. Раджу прочитати, щоб зрозуміти, як створюються ідеї, які змінюють світ.

Міка Бжезінскі (Mika Brzezinski), Knowing Your Value. Донька відомого експерта з міжнародної політики Збігнєва Бжезінскі, популярна американська тележурналістка, написала чудову книгу про те, як їй важко далося вміння скласти собі адекватну оцінку на ринку праці. Дуже корисно прочитати всім жінкам, які працюють, і чоловікам, які працюють з жінками. Адже жінки досі чекають, що їх оцінить хтось, і дуже неохоче просять підвищити собі зарплатню. І економічна криза — не привід не підвищувати свою капіталізацію.

ФIЛЬМИ

Документальний серіал The Men Who Built America: історія того, як тогочасні американські олігархи — від Вандербільта до Форда — змінювали Америку за допомогою інновацій технологічних та управлінських. Варто подивитися, щоб зрозуміти, яку роль відіграють успішні індустріалісти, якщо вони не сидять на ресурсній голці, а йдуть в авангарді інновацій та змін.

Бізнес Credo. Ця серія зустрічей про перетин бізнесу і духовності надихає і нагадує, що насправді важливо. Її проводить Український католицький університет та Львівська бізнес-школа (LvBS) у Києві з онлайн-трансляцією.

IНIЦIАТИВИ

Волонтерство — новий нетворкінг. Щиро рекомендую долучатися до волонтерських ініціатив, де можна познайомитися з дивовижними людьми і почерпнути від них натхнення.

Для мене це був Український кризовий медіа-центр, де мені пощастило працювати з чудовою командою волонтерів. Чи то плетіння маскувальних сіток, чи допомога переселенцям, чи випікання "миколайчиків", — волонтерські ініціативи збирають найкращих людей. Жодна тусовка з обміном візитними картками не принесе таких цінних контактів. Не кажу вже про моральне задоволення від того, що робиш внесок у добру і потрібну справу.

Культурний проект. Скільки разів я обіцяла собі зайнятися розширенням свого кругозору! Нарешті з"явився спосіб це зробити якісно і приємно. Мистецтво, історія, філософія, архітектура, музика — від найкращих лекторів, які розповідають надзвичайно цікаві речі.

Другие участники АНТИдеграданта:

Наталья Лигачева (Телекритика)

Любко Дереш , писатель

Сергей Дидковский ("Ольшанский и партнеры")

Дмитрий Федоренко ("Наш Киев" и "Мурахи")

Лилия Млинарич ("Джаз Коктебель")