НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Новий головнокомандувач ЗСУ Сирський розповів, якими будуть його пріоритети на посаді

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Фото: t.me/osirskiy
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. Фото: t.me/osirskiy

Новопризначений головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів, якими будуть його пріоритети на новій посаді. На його думку, лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху.

Про це він написав у telegram

Життя і здоров’я військових - головна цінність

Сирський подякував усім, з ким служив у Сухопутних військах ЗСУ (він був командувачем цього роду військ до призначення).

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що знати всі без винятку потреби фронту і володіти ситуацією на кожній його ділянці - завдання штабів усіх рівнів.

Сирський підкреслив, що життя і здоров’я військовослужбовців завжди були та є головною цінністю української армії.

Нові завдання

Також головнокомандувач ЗСУ окреслив  нові завдання, що стоять на порядку денному.

Серед них:

  • Чітке та детальне планування дій усіх органів військового управління, об’єднань, з’єднань і частин з урахуванням потреб фронту у новітній зброї. Найшвидший і раціональний розподіл та доставка усього необхідного для бойових частин. 
  • Запровадження нових технічних рішень і масштабування успішного досвіду як, приміром, застосування безпілотних систем, сучасних засобів радіоелектронної боротьби, що є одним з майбутніх векторів побудови перемоги у нашій визвольній війні.
  • Дотримання балансу між виконанням бойових завдань та відновленням частин і підрозділів з інтенсифікацією навчання та підготовки особового складу залишається як ніколи актуальним.

"Лише зміни та постійне удосконалення засобів і методів ведення бойових дій дасть змогу досягти успіху на цьому шляху. Та, безумовно, надійний тил є однією з головних складових загального успіху у війні", - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, 8 лютого президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України і призначив на його місце генерал-полковника Олександра Сирського. 

Хто такий Олександр Сирський

Генерал-полковник Олександр Сирський народився 26 липня 1965 року в селі Новинки Владимирської області (РФ).

У 1982 році закінчив Московське вище загальновійськове командне училище. У 1996 - закінчив з відзнакою Академію Збройних сил України (оперативно-тактичний рівень), у 2005 – Національну академію оборони України. З 2017 року командував Антитерористичною операцією, а у 2019-му став командувачем Об'єднаних сил. У 2020 році отримав звання генерал-полковника.

Його називають обличчям українського контрнаступу. З перших днів повномасштабного вторгнення він очолив оборону Києва, а також спланував Харківську та Лиманську контрнаступальні операції восени 2022 року. Далі Сирський командував операцією на Бахмутському напрямку, де ЗСУ спричинили колосальні втрати окупантам. В ході літнього контрнаступу 2023 року українські військові просунулися на південному та північному флангах Бахмута.

Зазначимо, що Сирський регулярно відвідує передові позиції захисників у епіцентрі бойових дій на сході країни, аби на місці проаналізувати тактику, визначити проблемні питання та підтримати військових.