Ракета, що впала на території Польщі, могла бути випущена українською ППО, - ЗМІ

Ракета, що впала на території Польщі, могла бути випущена українською ППО, - ЗМІ

Деякі американські високопосадовці вважають, що ракета, яка вчора впала на територію Польщі, що призвело до загибелі двох людей, могла бути ракетою української протиповітряної оборони. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це пише Associated Press, посилаючись на власні джерела.

опередні оцінки нібито вказують на те, що це ракета, яку українська ППО випустила для збиття російської", - заявили виданню троє американських посадовців на на умовах анонімності.

Проте інше джерело видання ввечері напередодні заявило тому ж таки АР, що розвідка США вважає, що саме російська ракета учора увійшла в повітряний простір Польщі. 

"Втім, до отримання офіційних результатів розслідування будь-які висновки робити зарано", - зазначає видання..

Зазначимо, президент США Джо Байден заявив, що за інформацією, яка є у його розпорядженні, ракета, яка впала на території Польщі, була запущена не з території Росії.

При цьому, Міністерство закордонних справ Польщі офіційно заявило, що ракета, яка впала у прикордонному з Україною районі, була російського виробництва.

Нагадаємо, 15 листопада, коли Росія завдавала ударів по містах та енергетичних об'єктах по всій Україні, з'явилася інформація, що у Люблінському воєводстві Польщі впала ракета та загинули люди. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

За підсумками засідання комітету польського уряду було вирішено розглянути питання застосування статті 4 НАТО (Стаття 4 – скликання всіх членів альянсу для консультацій з питань безпеки).