У Польщі на кордоні з Україною сталися вибухи. ЗМІ підозрюють російські ракети, а прем'єр скликає Радбез

У Польщі на кордоні з Україною сталися вибухи. ЗМІ підозрюють російські ракети, а прем'єр скликає Радбез

У прикордонному з Україною районі Польщі, селі Пшеводув, пролунали вибухи. Згодом прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у терміновому порядку скликав комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони, але не назвав офіційну причину. Про це повідомило польське видання Polsat News.

Це та інші польські ЗМІ зазначаються, що причиною скликання є російські ракети, які, ймовірно, могли впасти на території Польщі.

“Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони”, - йдеться в офіційному повідомленні Мюллера.

Видання Radio ZET з посиланням на власні джерела заявило, що нібито вибухи прогриміли поблизу зерносушарки. Там могли загинути двоє людей. На місці працюють поліція, прокуратура та армія. При цьому достовірно невідомо, що стало причиною гибелі.  

Уряд Польщі повідомить деталі інциденту після засідання Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони.

Американське видання Bloomberg з посиланням на високопоставленого представника американської розвідки повідомило, що США підтверджують інформацію про перетин кордону Польщі ракет РФ. Але не уточнюється інформація щодо наслідків.

Але згодом речник Міністерства оборони США Патрик Райдер на брифінгу заявив, що офіційно Пентагон не може підтвердити повідомлення про те, що на території Польщі впали дві російські ракети. Міноборони буде діяти далі в залежності від фактів по даному інциденту. 

Зазначимо, що інші держави починають реагувати на події в Польщі. Зокрема, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив про падіння російських ракет у Польщі

"Мої співчуття нашим польським братам по зброї. Злочинний російський режим випустив ракети, які націлені не лише на українських цивільних, але й приземлилися на території НАТО в Польщі. Латвія повністю солідарна з польськими друзями і засуджує цей злочин", – написав він у Twitter

Крім того, Міністерство закордонних справ Естонської Республіки заявило: "Найбільше тривожать останні новини з Польщі. Ми тісно консультуємося з Польщею та іншими членами альянсу. Естонія готова захищати кожен дюйм території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею".

Нагадаємо, у вівторок, 15 листопада, Росія завдала ударів по містах та енергетичним об’єктах по всій Україні. Під ворожий вогонь потрапила і Волинська область, що межує з Польщою.