НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Резніков розповів Європі, що потрібно Україні для успішного контрнаступу

Рекзніков, Міноборони
Фото: Міноборони України

Міністр оборони Олексій Резніков сказав європейським партнерам, що України для контрнаступу потрібна насамперед важка техніка.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться в повідомленні Міноборони.

30 березня міністр провів зустріч із делегацією комітету Європейського Союзу з питань політики та безпеки на чолі із головою комітету Дельфіною Пронк.

Олексій Резніков подякував партнерам за те, що з перших днів російського повномасшбатного вторгнення ЄС солідарний з Україною та надає всебічну підтримку та допомогу у політичній, економічній, військовій, гуманітарній сферах.

"…Ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні, насамперед, важка техніка та підготовлені резерви. Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня", – сказав Резніков.

Міністр оборони наголосив, що на майбутній Вільнюський саміт НАТО має засвідчити, що Україна є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

Резніков також зазначив, що питанню постачання зброї та її обліку приділяється дуже прискіплива увага в Міноборони та ЗСУ. Він ознайомив іноземних гостей із запровадженою в Міністерстві оборони логістичною програмою LOGFAS, якою користуються всі члени НАТО, і яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

Нагадаємо, що міністр оборони України розповів, що контрнаступ очікується в квітні – травні по різних напрямках.