НБУ курс:

USD

41,19

+0,05

EUR

45,49

+0,11

Готівковий курс:

USD

41,48

41,41

EUR

45,90

45,75

Україна та Індія підписали чотири документи про співпрацю у різних сферах

Україна та Індія підписали чотири документи про співпрацю у різних сферах
Фото: https://t.me/V_Zelenskiy_official

Під час візиту прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до Києва 23 серпня Україна та Індія підписали чотири документи про співпрацю у різних галузях.

Про це повідомляє Офіс президента.

"Сьогодні історичний, перший за час незалежності України візит премʼєр-міністра Індії, і якраз напередодні дня нашої незалежності. В нашій присутності підписали чотири документи між Україною та Індією: медична сфера, співпраця в аграрній сфері, гуманітарні відносини, культура", - розповів президент України Володимир Зеленський.

Що відомо про підписані Україною та Індією угоди

  • Угода про співпрацю в галузях сільського господарства та харчової промисловості.

Мета документа полягає в розширенні взаємовигідного співробітництва, створенні сприятливих умов для ринкових відносин та зміцненні національної продовольчої безпеки країн.

  • Меморандум про взаєморозуміння щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для реалізації високоефективних проєктів розвитку громад.

Документ передбачає розширення економічної й технічної співпраці між країнами та створює рамкові умови для надання Україні допомоги для втілення проєктів, зокрема щодо відбудови та відновлення.

https://t.me/V_Zelenskiy_official
  • Програма співробітництва між Міністерством культури та інформаційної політики України та Міністерством культури уряду Індії на 2024–2028 рр.

Підписання документа сприятиме налагодженню безпосередніх зв’язків між мистецькими колективами, окремими виконавцями й закладами культури та проведенню спільних культурно-мистецьких заходів.

  • Меморандум про взаєморозуміння між Державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною організацією з контролю за стандартами лікарських засобів Міністерства здоров’я та сімейного добробуту уряду Індії.

Мета меморандуму полягає в сприянні розвитку інтересів у фармацевтичній сфері, запобіганні обігу неякісних і фальсифікованих лікарських засобів, гарантуванні безпеки та якості лікарських засобів, які постачають на ринки обох країн.

Додамо, що частка індійських лікарських засобів на українському фармацевтичному ринку станом на початок  2024 року становить близько 4%. При цьому великі міжнародні індійські фармкомпанії продовжують працювати в Україні через свої місцеві склади і постачають ліки провідним українським дистриб'юторам.