Велика Британія вперше надасть Україні гелікоптери

Велика Британія вперше надасть Україні гелікоптери

Україна отримала від Великобританії перший військовий гелікоптер Sea Kings. Про це заявив міністр оборони країни Бен Уоллес, повідомив 23 листопада телеканал BBC.

Загалом, уряд Великобританії прийняв рішення надати Україні три таких гелікоптери. Протягом останніх шести тижнів українські екіпажі проходили навчання у Великій Британії, де освоювали Sea Kings.

Крім того, Великобританія надішле в Україну додатково 10 000 артилерійських снарядів. Міністр оборони зазначив, що артилерійські снаряди допоможуть ЗСУ захистити нещодавно звільнену територію.

Sea King раніше використовувався як Королівськими ВПС, так і Королівським Військово-морським флотом.

Нагадаємо, нещодавно прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про новий пакет протиповітряної військової допомоги Україні. Зробив він це після переговорів з президентом Володимиром Зеленським в рамках свого першого візиту до Києва в якості очільника британського уряду.

До цього  британське Міністерство оборони раніше повідомило, що Велика Британія передасть Україні найближчими тижнями ракети для протиповітряної оборони AIM-120 AMRAAM для їх використання із системами протиповітряної оборони NASAMS, обіцяними Україні США. Крім того, нещодавно майже 9 тисяч українських військових отримали від Великої Британії стандартне та зимове спорядження.