Врятований з полону захисник Маріуполя засудив арешт керівника УАФ Павелка і згадав Зеленського 

Дмитро Кубряк, врятований з полону захисник Маріуполя
Дмитро Кубряк. Фото: Facebook

Дмитро Кубряк звинуватив замовників та виконавців переслідування Андрія Павелка у допомозі росіянам

Військовий лікар, нейрохірург, герой-захисник Маріуполя і водночас рефері Української асоціації футболу Дмитро Кубряк на своїй сторінці у Facebook відреагував на арешт керівника УАФ Андрія Павелка. 

"Слава Україні! Рідко ділюся власними думками у соціальних мережах, але іноді виникають такі моменти, коли мовчати просто неможливо.

Нагадую, що війна росії проти України почалася не 24.02.2022 року. На мою думку, цілеспрямована агресивна діяльність з боку рф, направлена на знищення української ідентичності та державності тривала усі роки Української Незалежності.Для здійснення цих намірів російська п'ята колона працювала у всіх гілках влади в Україні: законодавчій, виконавчій та судовій. Ціною двох революцій, втрати частини території та тисяч життів своїх кращих синів та доньок, Україна нарешті отримала законодавчу та виконавчу владу, які зацікавлені в існуванні, процвітанні та розвитку нашої держави. Завдяки титанічним зусиллям Володимир Зеленський, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України забезпечується сталий рух України до європейських та євро-атлантичних інституцій.

Проте в Україні існує третя гілка влади - судова - на необхідності реформи якої Ви, пане Президенте, постійно наголошуєте і на яку так чекає українське суспільство", - написав він. 

Українці зневажають репресивну систему країни-агресора, коли під надуманими приводами політичних опонентів кидають за грати, констатував Кубряк. Водночас те саме відбувається і в Україні. 

"Футбол давно перестав бути лише видом спорту. Для мільйонів людей у всьому світі футбол став філософією та релігією. І перемоги на футбольному фронті Україна здобула ще на початку повномасштабної агресії РФ, коли завдяки безкомпромісній та жорсткій позиції Української асоціації футболу та її президента Андрія Васильовича Павелка, агресорів викинули з усіх міжнародних змагань. Потім було реалізовано неймовірне - проведено Чемпіонат України з футболу. Проте комусь ці успіхи не подобаються і хтось вважає, що саме зараз потрібно з'ясувати стосунки в українському футболі та знести  з посади президента Національної футбольної асоціації.

Саме ЗНЕСТИ. Бо те, що зараз влаштовує судова система проти УАФ, я по-іншому назвати не можу. Нахабно та зухвало справа за одну ніч передається в "потрібний" суд, в якому ухвалюється "потрібне" рішення. Що в результаті? Країна-агресор позбувається свого головного подразника та "кістки в горлі" у футболі в особі члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка, який на рівні УЄФА та ФІФА міцно тримає українські позиції", - зазначив Кубряк.

Він звернувся до президента України Володимира Зеленського із закликом "втрутитися в дану ситуацію, не допустити продовження правового свавілля та реалізувати таку очікувану судову реформу". 

Насамкінець Кубряк процитував слова Андрія Павелка "Все буде добре. Ми переможемо", які Андрій Павелко виголосив у суді під час затримання. 

Нагадаємо, що арештувати Андрія Павелка 16 червня постановив суд у Львові, хоч справу розслідували вже кілька як у Києві. І НАБУ доказів вини керівника УАФ не знайшло.