З посад звільнили п'ятьох керівників обласних прокуратур

З посад звільнили п'ятьох керівників обласних прокуратур

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав накази про звільнення за власним бажанням з адміністративних посад керівників п'ятьох обласних прокуратур.

Про це 25 січня повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Так, звільнили Віктора Приходька з посади керівника Запорізької обласної прокуратури, керівника Кіровоградської обласної прокуратури Володимира Твердохліба, Антона Столітнього — керівника Полтавської обласної прокуратури, Олексія Тубельця — голову Сумської обласної прокуратури та керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василину.

Причини такого рішення не уточнюють. Зауважимо, що нещодавно уряд погодив проєкти указів Президента України про звільнення голів Запорізької і Сумської обласних військових адміністрацій.

Згодом на сайті ОП з’явилися укази про звільнення, в тому числі, цих голів ОВА.

Хвиля відставок в Україні

Президент України Володимир Зеленський 23 січня анонсував низку кадрових рішень щодо управлінців різного рівня в міністерствах та інших структурах центральної влади, і в регіонах, і в правоохоронній системі. Згодом відбулися зміни в ОП: Кирили Тимошенко пішов з посади заступника глави Офісу Президента "за власним бажанням", а на його місце призначили колишнього очільника Київської ОВА Олексія Кулебу.

Також заступника генерального прокурора Олексія Симоненка звільнено з посади за власним бажанням. Хоча в ОГП причини не уточнюють, очевидно, його звільнено опісля скандалу з відпочинком у Іспанії. Президент також розкритикував цей вчинок та додав, що кадрові зміни продовжаться. 

Джерло фото: ua.depositphotos.com