Зеленський прибув до Німеччини: що планує обговорити (ФОТО/ВІДЕО)

Володимир Зеленський, президент України, президент Німеччини, Франк-Вальтер Штайнмаєр
Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський у неділю, 14 травня, після поїздки до Риму, прибув з офіційним візитом до Берліну вперше з початку повномасштабної російської агресії. Він спочатку зустрівся з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром в Берліні, а потім - з канцлером Олафом Шольцем. 

Про це він повідомив у Facebook.

Голова держави має намір обговорити з колегами основні питання, що важливі для України, — зброя і післявоєнне життя.

"Ми обговорили поточну ситуацію та інтенсивну співпрацю між Німеччиною та Україною. Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну політично, військово та фінансово доти, доки це буде необхідно", — прокоментував свій візит президент.

За інформацією німецького таблоїда Bild, Зеленський приземлився в Берліні в аеропорту BER. Звідти гелікоптером він відправився до Бендлерблоку в Берліні-Тіргартен, другої офіційної резиденції міністра оборони.

Раніше очікувалося, що Зеленський відвідає Німеччину цими вихідними, адже він та український народ стали лауреатами Міжнародної премії імені Карла Великого. Церемонія вручення премії відбудеться в неділю, 14 травня.

Крім того, як вже зазначив президент, Німеччина нещодавно оголосила про новий найбільший від початку війни пакет військової допомоги Україні. Сторони обговорять і його вміст та інші потреби ЗСУ.