ЗСУ знищили 50 російських складів боєприпасів за допомогою HIMARS

ЗСУ знищили 50 російських складів боєприпасів за допомогою HIMARS
Для ефективного стримування РФ Україна потребує принаймні 50 американських ракетних систем HIMARS

Під час війни з Росією українські війська знищили 50 російських складів боєприпасів за допомогою ракетних систем HIMARS, поставлених США.

Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, пише Reuters.

"Це розриває російські матеріально-технічні ланцюги та позбавляє їх здатності вести активні бойові дії та накривати наші збройні сили потужним обстрілом", - заявив він.

Reuters зауважує, що жодних офіційних коментарів від країни-агресора РФ стосовно знищиних складів наразі немає.

Зазначимо, США та союзники планують передати Україні 25-30 одиниць систем HIMARS та MLRS та велику кількість боєприпасів до них.  

Олексій Резніков раніше заявив, що для ефективного стримування РФ Україна потребує принаймні 50 американських ракетних систем HIMARS і M270.

Він аргументував заклик наростити постачання американських артилерійських систем дальньої дії тим, що вони дуже добре себе зарекомендували під час ударів по російських окупаційних силах, зокрема в Ізюмі Харківської області.

Зазначимо, через знищення військових логістичних об'єктів країни-агресора РФ на території України, окупанти змінили тактику та припинили зберігати боєприпаси на складах, а одразу везуть машинами на передову.