НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

ФГВФО виставив на продаж нежитлові приміщення на столичному Академмістечку

ФГВФО виставив на продаж нежитлові приміщення на столичному Академмістечку
ФГВФО виставив на продаж нежитлові приміщення на столичному Академмістечку. Фото: Фонд гарантування вкладів

Фонд гарантування вкладів виставив на продаж нежитлові приміщення у Києві, розташовані на Академмістечку. Аукціон відбудеться 27 серпня 2024 року на платформі Prozorro.Продажі, де буде реалізовано активи АТ "Банк січ", що знаходиться в процесі ліквідації.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів.

До складу лоту G22N026495 входять група нежитлових приміщень загальною площею 1068,5 кв. м, розташованих на 1-му та 3-му поверхах триповерхової будівлі на вул. Пріцака Омеляна.

Де знаходиться об'єкт 

Об'єкт знаходиться у пішій доступності від станцій метро "Академмістечко" та "Житомирська", а також проспектів Академіка Палладіна та Берестейського. Приміщення можуть бути використані як складські.

Початкова ціна лоту становить 41,5 млн грн. Торги проходитимуть за англійською моделлю аукціону з поступовим підвищенням стартової ціни. Участь у торгах можуть узяти як юридичні, так і фізичні особи, за винятком представників російської федерації або осіб, пов'язаних із державою-агресором.

Отримані від продажу кошти будуть спрямовані на задоволення вимог кредиторів АТ "Банк січ".

Фонд гарантування продав активи російських держбанків на 5,2 млрд гривень

Додамо, за 2 роки у системі Прозорро.Продажі Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) провів 415 успішних онлайн-аукціонів з продажу активів російських банків на понад 5,2 млрд гривень.

У ФГВФО розповіли, що найбільше учасників зібрав аукціон з продажу автівки Volkswagen Passat 2015 року випуску — 48 осіб. За результатами торгів вартість активу збільшилася зі стартової 224,4 тис. гривень до фінальної 610 тис. гривень.

Найдорожчим проданим лотом стали права вимоги за кредитними договорами із забезпеченням у вигляді електростанції на сонячних батареях та її обладнання, а також іменних акцій. Лот продано на голландському аукціоні за понад 683 млн гривень.

Усі кошти від реалізації вилучених російських активів спрямовуються у Фонд ліквідації наслідків збройної агресії.