НБУ курс:

USD

41,23

+0,01

EUR

44,91

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,49

41,42

EUR

45,45

45,30

У Києві виставлять на аукціон науково-дослідний інститут "Буран"

У Києві виставлять на аукціон науково-дослідний інститут "Буран"
У Києві виставлять на аукціон Науково-дослідний інститут "Буран". Фото: Рrozorro

23 липня відбудеться онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства "Науково-дослідний інститут "Буран".

Про це повідомляє регіональне відділення Фонду державного майна в Києві. Стартова ціна об'єкта приватизації становить 413 тисяч гривень.

Об'єкт нерухомості розташований на перехресті вулиць Німецької та Предславинської в Печерському районі столиці. Комплекс включає основні та підсобні приміщення на 4-му та 6-му поверхах нежитлової будівлі.

Згідно з повідомленням, основний вид діяльності інституту – дослідження та експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук.

Станом на 31 березня 2024 року в інституті працювало 16 осіб. Загальна площа будівель та споруд складає 1868,0 кв. м, а земельні ділянки не оформлені. Для участі в аукціоні необхідно зареєструватися до 22 липня.

Згідно з умовами продажу, новий власник повинен погасити борги із заробітної плати та перед бюджетом протягом 6 місяців і зберегти робочі місця для працівників підприємства протягом 6 місяців із дня переходу права власності.

Фонд держмайна зафіксував рекордну кількість учасників на аукціонах з приватизації

В історії Фонду держмайна України зафіксовано найвищий показник активності на онлайн-аукціонах з приватизації. За перші п'ять місяців цього року середня кількість учасників на таких аукціонах склала 5,34, що є рекордом для Фонду.

Для порівняння, у вересні-грудні 2022 року середня кількість учасників становила 3,54, а у 2023 році – 4,8. 

З січня по травень поточного року в аукціонах Фонду взяли участь 999 учасників.

Окрім цього, ФДМУ планує влітку 2024 року провести перші аукціони зі здачі в оренду сільськогосподарських земель, що перебувають під його управлінням.