НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

В Ужгороді відкривається "Корона" - найбільший ТРЦ у місті

ТРЦ "Корона"
Фото: Енциклопедія новобудов

1 листопада в Ужгороді відкриється найбільший торговельний центр у місті - ТРЦ "Корона". За даними брокера Colliers Ukraine, девелопер вже отримав акт введення в експлуатацію на першу чергу будівництва.

ТРЦ "Корона" розташований у самому центрі - недалеко від берега річки Уж, площ Театральної і Фенцика, на місці відомого за часів Австро-Угорщини готелю і ресторану "Верховина". Проте "Корона" у місцевій пресі давно вважалась довгобудом - об'єкт будувався багато років, будівлю почали реставрувати ще в 2015 році.  

Власником ТРЦ "Корона" є Іван Волошин - депутат від "Європейської партії України" та перший заступник міського голови, розповіли Delo.ua джерела в Асоціації рієлторів України.  Уoucontrol відзначає відношення Волошина до "Корони" як історичні зв'язки. Уповноваженою особою юрособи ТОВ "ТРЦ Корона" вказаний Юрій Дранчак.

"Корона" стане одним з небагатьох ТРЦ, які відкриваються у 2024-му, чимало об'єктів комерційної нерухомості, заявлених на цей рік, переносять своє відкриття на наступні роки.

Як зазначив в коментарі Delo.ua провідний експерт у сегменті торговельної нерухомості компанії Colliers Ukraine Ігор Заболоцький, після завершення будівництва двох наступних черг  "Корона" стане найбільшим триповерховим ТРЦ Ужгорода загальною площею 14 000 кв. метрів.

Унікальність об'єкту - саме в місці розташування. За словами Ігоря Лотоцького, виходячи з цього формували  концепцію. "Частина, яку зараз відкриваємо, виходить на Театральну площу. Це місце, в якому сходяться всі пішохідні потоки центральної частини міста", наголосив експерт.  

"Після запуску всіх черг "Корона" матиме орендну площу 10 500 кв. метрів, що матиме ексклюзивний для міста пул орендарів. Усі інші торговельні об'єкти у місті 5-6-7 тисяч", - пояснив Заболоцький.

Наразі ж запущено лише фасадну частину з оренною площу приблизно на 1 тис. кв.метрів, в якій сформовано певний перелік орендарів. Більшість з них мають окремий вхід з вулиці.

Згідно з концепцією, ТРЦ буде поєднувати в собі три функції: торгового майданчика, місця відпочинку і розваг та центру культури і мистецтв.

Перша черга проекту заповнена орендарями на 100%, а поточний пул орендарів представлять KFC (265 кв. метрів), Jasmine (63 кв. м), "Ябко" (57 кв. м), "ЖАН" (57 кв. м), "VIVA Косметика" (41 кв. метрів), "Імперія золота" (41 кв. метрів), "Смарагд" (36 кв. метрів), Sova (29 кв. метрів).

Наприкінці 2024 року в Ужгороді мав відкритись ще один торгово-розважальний центр - чотирирівневий ТРЦ "Україна" загальною площею понад 20 тис. кв. м, тобто ще більший, ніж ТРЦ "Корона". Проте як зазначили Delo.ua в керуючій компанії RDA, його відкриття перенесено на наступний рік.