Внутрішній туризм: які міста українці обирають для подобової оренди та яка вартість

Внутрішній туризм: які міста українці обирають для подобової оренди та яка вартість
Фото: OLX

Внутрішній туризм сьогодні є достатньо поширеним серед українців. Є чимало місць, куди можна з’їздити з родиною на вихідних, щоб набратись сил та перезавантажитись. 

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Платформа OLX Україна поділилась аналітикою про найпопулярніші населені пункти, що обирають українці для подобової оренди.

Зазначається, що на першому місці за кількістю відгуків столиця України – місто Київ. У травні на OLX розміщено 2 458 оголошень з оренди квартир та будинків подобово, на які отримано 41 302 відгуки.

Медіанна вартість оренди квартири – 900 грн, а будинку – 8 000 грн.

"Київ залишається діловою та економічною столицею країни й тому подобова оренда користується великою популярністю серед тих, хто приїздить сюди у відрядження, або з метою ділової поїздки", - пояснюють аналітики.

На другому місці – культурна столиця Львів. У травні розміщено 1 171 оголошення з подобової оренди квартир та будинків, на які отримано 17 141 відгук. Медіанна вартість оренди квартири – 900 грн, а будинку – 2 500 грн.

Як наголошують аналітики, Львів був і залишається одним з найпопулярніших маршрутів для подорожей на вихідні.

Одеса – третє найпопулярніше за кількістю відгуків на подобову оренду місто України. У поточному місяці на OLX розміщено 1 350 оголошень з оренди квартир та будинків, а медіанна вартість становить – 700 грн для квартири, й 4 500 грн для будинку. 

Великою популярність також користуються карпатські курорти – Яремче та Микуличин. Сумарно в травні розміщено 203 оголошення з подобової оренди будинків та отримано майже 2 000 відгуків. Медіанна вартість оренди в Яремче – 1 500 грн, а в Микуличині – 2 200 грн. На Львівщині популярним є селище Славсько – 67 оголошень та 686 відгуків. Медіанна вартість оренди будинку – 1 800 грн.

Також туристи часто зупиняються в Івано-Франківську, звідки зручне сполучення з різноманітними містечками та селами Карпат. У травні опубліковано 205 оголошень з подобової оренди квартир, на які отримано 4 959 відгуків. Медіанна вартість – 800 грн.

"В умовах широкомасштабного вторгнення українці стали менше подорожувати, особливо за кордон та у міста, що розташовані поблизу лінії фронту. Змістився акцент на подорожі у західні регіони країни, особливо в Карпати. При цьому, вартість подобової оренди не суттєво відрізняється між регіонами", - констатують в OLX.

Більше про те, як зняти будинок у передмісті, читайте у статті Delo.ua "Оренда приватних будинків поблизу Києва. Тренди, ціни та прогноз".