НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,53

41,47

EUR

46,45

46,30

Rozetka оголосила про закриття найбільшого офлайн-магазину в Києві

Rozetka оголосила про закриття найбільшого офлайн-магазину в Києві
Ілюстрація: Rozetka / facebook

30 червня онлайн-гіпермаркет Rozetka закриває свій магазин на проспекті Степана Бандери у Києві, що знаходиться біля метро "Почайна". Про це Forbes Ukraine повідомив співвласник Rozetka Владислав Чечоткін.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Повідомляється, що це була найбільша торгова точка ритейлера площею 4000 квадратних метрів. Її відкрили у 2017 році. За словами Чечоткіна, цей магазин замінили десятками нових, менших за розміром. Зараз в мережі працює 486 магазинів.

При цьому у Rozetka залишається ще три великих офлайн-магазинів: в Києві на Хрещатику, в Одесі в провулку Семафорному та Харкові на вулиці Клочковській. В компанії зазначили, що всі вони продовжують працювати.

Як уточнив Чечоткін, приміщення на проспекті Степана Бандери, в якому працювала Rozetka, компанія орендувала, а тепер вона будівлю полишає.

Пошкодження складу Rozetka внаслідок ракетного удару

Нагадаємо, 21 березня цього року у результаті ракетного удару, який російські війська здійснили по Києву, постраждала будівля складу Rozetka, а також машини й товари.

"Постраждала будівля, постраждали наші машини, які вибуховою хвилею перевернуло догори дригом, постраждали товари)", - написав тоді Чечоткін, додавши, що під час удару на зміні було 99 людей, але вони не постраждали, оскільки були в бомбосховищі.

Про Rozetka

Rozetka - найбільший онлайн-ритейлер України. В 2023 -му році компанія отримала виторг 45 млрд грн. За даними SimilarWeb, трафік платформи сягнув 398,5 млн відвідувань. Заснували компанію у 2005 році Ірина та Владислав Чечоткіни, у 2015 -му співвласником Rozetka став фонд Horizon Capital.

У 2018 році онлайн-ритейлер почав активно розвивати офлайн-напрям. Напередодні повномасштабного вторгнення у нього було 270 торгових точок.  В точках Rozetka не лише видають замовлення, а й продають напої, кондитерку та інші товари.