НБУ курс:

USD

41,17

--0,04

EUR

45,95

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,55

41,46

EUR

46,45

46,30

Суд скасував усі арешти активів та рахунків групи Arricano в Україні

Суд скасував усі арешти активів та рахунків групи Arricano в Україні
ТРК CITY MALL, м. Запоріжжя. Фото: arricano.com

Українські суди скасували всі арешти, які були раніше накладені на активи компанії на рахунки підприємств групи. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Arricano.

Зазначається, що останніми слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва скасував арешти рахунків ПрАТ "Лівобережжяінвест" (ТРЦ "РайON", Київ) та ТОВ "Призма Альфа" (ТРК CITY MALL, Запоріжжя).

"Я впевнений, що скасування арештів майна і рахунків компаній групи Arricano – це єдине рішення, яке дозволить стати на шлях відновлення справедливості та адекватності у справі. Тепер ми сфокусуємося на головному – щоб усі безпідставні звинувачення в адресу Arricano були повністю зняті, а кримінальні провадження закриті", – заявив член Ради директорів Arricano Real Estate Plc Маргус Курм.

Arricano заявила про блокування діяльності торговельних центрів CITY MALL у Запоріжжі та "РайON" у Києві

Нагадаємо, у липні компанія Arricano Real Estate PLC повідомила про блокування роботи своїх торговельних центрів у Києві та Запоріжжі.

Це сталося після того, як 17 червня 2024 року слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва наклав арешт на рахунки компаній, які управляють цими торговельними центрами.

Arricano зазначає, що ці судові рішення фактично призвели до блокування господарської діяльності компаній, що ускладнило сплату податків і виконання кредитних зобов'язань. 

Компанія вважає ці рішення упередженими і підозрює, що їх прийняття могло бути частиною рейдерської атаки. Крім того, повідомлялось що Arricano планує повідомити про ці дії відповідні дипломатичні відомства ЄС та бізнес-асоціації.

Врешті 29 серпня 2024 року слідчий суддя Солом'янського районного суду Києва скасував арешт трьох торгових розважальних комплексів групи Arricano в Україні: "Сонячна Галерея" у Кривому Розі, CITY MALL у Запоріжжі та "Проспект" у Києві.