НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

В Україні стартувала друга хвиля набору на безкоштовне навчання ReSkill UA

В Україні стартувала  друга хвиля набору на безкоштовне навчання ReSkill UA
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Happy Monday та Coursera оголосили другу хвилю набору учасників на освітній проєкт ReSkill UA. Це онлайн-програма підвищення кваліфікації та перекваліфікації для українців, яка надає можливість подальшого працевлаштування.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Проєкт ReSkill UA надає учасникам безоплатний доступ до однієї з навчальних програм на платформі Coursera та менторську програму від Happy Monday: кар’єрні консультації, вебінари, пітчі.

Як взяти участь

Щоб приєднатися до проєкту, необхідно та заповнити реєстраційну форму

Після навчання студенти отримають підтримку в працевлаштуванні, доступ до карʼєрних ресурсів і нетворкінгові заходи. Також вони зможуть познайомитися з потенційними роботодавцями тощо.

Повідомляється, що загалом  на рік передбачено 30 000 стипендій. Наразі навчання доступне  за 11 напрямами, але організатори планують відкриття додаткових навчальних треків під запити роботодавців та аудиторії.

За результатами першої хвилі, яка стартувала 31 липня, на платформі вже навчається близько 10 000 українців, і понад 1 000 з них уже  отримали сертифікати.

Результати першої хвилі набору::

  • на участь у програмі зареєструвалося 17 776 учасників;
  • 14 652 з них отримали доступ до сертифікаційних програм; 
  • 8 412 вже розпочали навчання;
  • понад 1000 отримали перші сертифікати.

Згідно з повідомленням, найпопулярнішими напрямками  навчання стали проєктний менеджмент (26%), штучний інтелект ( 22%), маркетинг (17%), підприємництво (10%) і кібербезпека (7%).

Що передбачає освітня програма

Згідно з повідомленням Мінекономіки, учасники програми отримають безоплатний доступ до однієї із одинадцяти навчальних програм, яку оберуть самостійно.

Сфери навчання сформовані на основі аналізу запитів роботодавців на ринку праці. Серед них, зокрема:

  • Програми для перекваліфікації - можна опанувати професії з нуля у таких сферах: продажі, проєктний менеджмент, маркетинг, служба підтримки в ритейлі, підприємництво. 
  • Програми для підвищення кваліфікації - можна поглибити експертизу в таких сферах: енергетика, виробництво, будівництво, управління ланцюгами постачання та логістика. 
  • Програми для перекваліфікації та підвищення кваліфікації у таких сферах: кібербезпека, штучний інтелект.

Нагадаємо, раніше Міністерство цифрової трансформації України анонсувало запуск нової безоплатної освітньо-грантової програми "Experiment 1.01" для підприємців-початківців. Програма орієнтована на тих, хто відкрив власну справу після 2022 року або планує запустити стартап.

Джерело фото: ua.depositphotos.com