НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Кабмін спростив видачу ветеринарних документів: які зміни запроваджено

Кабмін спростив видачу ветеринарних документів: які зміни запроваджено
Фото: freepik.com

Кабінет міністрів спростив процес видачі ветеринарних документів, прийнявши постанову №811, яка вносить зміни у сфері ветеринарної медицини та ідентифікації тварин, зокрема, скасовуючи обмеження на видачу ветеринарно-санітарних паспортів ліцензованими ветеринарами. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Раніше ці спеціалісти не могли видавати ветеринарно-санітарні паспорти при проведенні ідентифікації домашніх тварин, зокрема у рамках експериментального проєкту з реєстрації чи ідентифікації тварин.

Також постанова вводить нові вимоги до правил експериментального проєкту з ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. Вона включає інформацію про унікальний номер власника домашньої тварини в Реєстрі, якщо такий номер є.

Також визначені терміни, в які потрібно вносити дані про тварин до Реєстру. Окрім цього, постанова передбачає звітування про видані, анульовані чи списані бланки ветеринарно-санітарних паспортів, з накладенням підпису або печатки.

Крім того, адміністратором Реєстру домашніх тварин призначена Держпродспоживслужба.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Кабмін затвердив експериментальний проєкт, спрямований на створення системи ідентифікації та реєстрації домашніх тварин. 

Основною метою проєкту є забезпечення оперативної та достовірної інформації про домашніх тварин, контроль за їхньою чисельністю та вакцинацією проти сказу для підтримки ветеринарно-санітарного та епізоотичного благополуччя.

Також у рамках проєкту передбачено створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Участь у реєстрі буде добровільною, а ідентифікації та реєстрації підлягатимуть собаки, коти та тхори.

Основні завдання державного реєстру включають збір інформації про власників та утримувачів тварин, характеристику тварин, їх ідентифікацію, дані про вакцинацію та клінічні огляди, а також інформацію з паспортів тварин для ефективного контролю за умовами утримання та переміщенням домашніх тварин.