Компанія The Brothers Brick присвятила LEGO-фігурки українським жінкам-військовослужбовцям

Аліна Михайлова, Ганна Архіпова, Катерина Галушка, LEGO-фігурки
Фото: Twitter - Andrew Becraft

Українські жінки-військовослужбовці, медики-добровольці стали прообразами нових фігурок LEGO versions від компанії The Brothers Brick. Моделями для фігурок стали Аліна Михайлова, Катерина Галушка та Ганна Архіпова.

Фотографії фігурок розмістив засновник The Brothers Brick та порталу новин про LEGO Ендрю Бікрафт у своєму Twitter .

"Версії LEGO деяких із безлічі чудових жінок, які захищають Україну від того часу, як Росія вторглася в Україну. Мій дід був американським медиком під час Другої світової війни, і я глибоко поважаю бойових медиків та інших людей, які б'ються з російським фашизмом в Україні сьогодні. Слава Україні!" – написав Бікрафт.

Аліна Михайлова, Ганна Архіпова, Катерина Галушка – українські медики-добровольці, які наразі ще й стали крихітними ексклюзивними іграшками.

Аліна Михайлова   – 27-річна активістка та волонтер. З початку широкомасштабного вторгнення РФ дівчина вирушила на фронт добровольцем. Там вона рятує поранених українських військових.

Ганна Архіпова - 22-річна захисниця-медик. Служить у 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний яр".

Катерина Галушка – 25-річна волонтер-госпітальєр, парамедик. 5 березня вона втратила на війні коханого – командира взводу Антона Гевка. Він загинув у бою під Маріуполем від кульового поранення. Перед цим встиг підбити танк.

Нагадаємо, LEGO більше не випускатиме конструктори "для хлопчиків" та "для дівчаток". Дослідження показують, що шкідливі стереотипи, як і раніше, заважають дівчаткам, хлопчикам та їхнім батькам.