Україна долучилася до програми Євросоюзу EU4Health

Україна долучилася до програми Євросоюзу EU4Health

Єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес та міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко підписали угоду про приєднання України до програми EU4Health.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначаэться, що Європейський Союз надає доступ Україні до фінансування в рамках програми EU4Health.

"Загальний бюджет програми на 2021-2027 роки становить 5,3 мільярда євро. Отримувати фінансування на проєкти покращення охорони здоров’я зможуть органи державної влади, неурядові організації, малий і середній бізнес на рівних умовах, як і їхні колеги з країн-членів ЄС, Норвегії та Ісландії", - йдеться у повідомленні.

"Європейська інтеграція України покращуватиме якість життя наших громадян через доступ до відповідних фондів і фінансів ЄС. Ми вдячні Європейському Союзу за постійну підтримку України, зокрема медичної сфери. Підписання угоди відкриває нам доступ до фінансування ЄС у сфері охорони здоров’я. Це дозволить українській системі охорони здоров’я швидко реагувати на нагальні потреби та сприятиме відновленню та модернізації зруйнованої медичної інфраструктури, в тому числі і довготривалої", – зазначив Ляшко.

У МОЗ зазначили, що участь України у програмі дозволить краще підготувати систему охорони здоров’я України до європейських стандартів та полегшить секторальну інтеграцію України з Європейським Союзом.

У відомстві нагадали, що на 2022 рік Україна звільнена від вступного внеску і українські організації, за умови успішної ратифікації програми в парламенті, зможуть взяти участь в проєктах програми EU4Health.

Зазначимо,  українці, які вимушено перебувають у Польщі через російську військову агресію, мають доступ до медицини на рівні з її громадянами.