В Одесі дозволили відпочивати біля моря: який пляж відкрили першим

В Одесі дозволили відпочивати біля моря: який пляж відкрили першим
В Одесі відкрили пляж "Калетон". Фото: ОВА

Влада Одеської області підписала спільний наказ із Командувачем оперативним стратегічним угрупованням військ "Одеса" про доступ людей до моря у визначених зонах.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

Першою відкритою для відпочинку та купання стала зона пляжу "Калетон" в Одесі. Згодом список буде доповнюватися після проходження належних перевірок безпеки.

"Ми розраховуємо відкрити близько 20 пляжів в Одесі та районі, а також одну лагуну в Ізмаїльському районі", - зазначили в адміністрації.

Водночас, доступ до морських зон буде обмежений у разі оголошення повітряної тривоги, виявлення підозрілих предметів або під час штормів вище 2 балів за шкалою Бофорта. У таких випадках перебування людей біля моря категорично заборонено.

Відкриття зон для купання та оздоровлення стало можливим завдяки покращенню безпекової ситуації в регіоні. Влада закликає громадян дотримуватись усіх вимог та обмежень задля убезпечення відпочинку.

Мінна небезпека у Чорному морі

За словами Кіпера, комісії працюють над питанням ефективності встановлення в морі сіток для небезпечних вибухових предметів. Власники пляжів пропонують залучити людину, яка б спостерігала за наближенням до узбережжя мін.

Очільник Одеської ОВА наголошує, що міни дрейфують у морі, але військові їх одразу помічають, тому сітки наразі не використовують, оскільки триває вивчення ефективності подібного заходу безпеки.

"Було багато критики, що сітку вода рве, я розумію, і на зустрічі з бізнесом, один із власників пляжу сказав, що майже щотижня їх міняв і воно не дає ефекту. Ти сподіваєшся, що вона є, а її знизу вже вода порвала",– наголосив Кіпер.