НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

В Україні анонсували запуск цифрового проєкту "єПотенціал": для чого він потрібен

В Україні анонсували запуск цифрового проєкту "єПотенціал": для чого він потрібен
Фото: ua.depositphotos.com

В Україні буде впроваджено програму "єПотенціал", яка цифровізує перехід від медзакладу до соціальної підтримки.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України.

За словами очільниці відомства Оксани Жолнович, наразі в розробці перебуває нова модель соціального страхування та впровадження реабілітаційних лікарняних. Саме для неї буде впроваджено програму "єПотенціал".

"Тобто соціальна допомога призначатиметься вже на етапі лікування, забезпечуючи супровід усіх необхідних служб", - пояснила вона.

Жолнович зазначила, що соціальна підтримка повинна починатися з надання соціальних послуг, які допоможуть людині створити власну історію успіху в подоланні складних життєвих обставин.

"Ми запроваджуємо нові види послуг, розробляємо єдині державні стандарти та формуємо відкритий ринок. На сьогодні вже зареєстровано 3 672 надавача соціальних послуг", - повідомила міністерка.

За словами заступника міністра соціальної політики Костянтина Кошеленка, для реалізації проєкту "єПотенціал" буде об'єднано роботу двох систем, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що, зокрема, в Електронній системі охорони здоров'я (ЕСОЗ) здійснюватиметься оцінка обмежень життєдіяльності та здоров'я лікарем, а також створюватиметься реабілітаційний план. Далі немедичні дані передаватимуть до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС), де в автоматичному режимі фіксуватимуть соціальну оцінку та інформацію про соціальну підтримку.

"Це тільки частина картини, тому що ми точно об'єднаємося із системами інших органів державної влади, які допоможуть додатково залучити людину до процесів дозвілля, фізкультури, спорту, працевлаштування більш широко, ніж це бачать два міністерства (Мінсоцполітики та МОЗ - ІФ-У)", - підсумував він.

Нагадаємо, у червня уряд ухвалив рішення про впровадження Соціального веб-порталу електронних послуг Мінсоцполітики і який є складовою ЄІССС. На ньому можна буде знайти всю необхідну інформацію про соціальні послуги, подати онлайн заяву або звернення, щоб їх отримати, або ж залишити повідомлення про людину або сім'ю, яка потребує соціальної підтримки.

Фото: ua.depositphotos.com