Google запускає умовні сповіщення в Таблицях для кращого відстеження змін

Google запускає умовні сповіщення в Таблицях для кращого відстеження змін
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Google Таблиці отримали нову функцію "умовні сповіщення", що дозволяє користувачам отримувати електронні сповіщення, коли в таблиці відбуваються певні зміни. 

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

Про це повідомили в пресслужбі Google.

З цим оновленням користувачі можуть встановити сповіщення для себе або колег, якщо змінюється значення стовпця, діапазону клітинок або виконуються певні умови.

Умовні сповіщення забезпечують кращу видимість змін у спільних таблицях та допомагають підвищити ефективність командної роботи. Користувачі отримуватимуть електронні повідомлення про зміни в таблиці, що містять інформацію про те, що саме було змінено та хто це зробив.

Серед прикладів використання цієї функції - відстеження змін статусу завдань у табличних проектних трекерах, моніторинг запасів товарів у таблицях обліку або сповіщення, коли певний показник впаде нижче визначеного значення в прогнозних таблицях.

Щоб налаштувати умовні сповіщення, користувачі з правами редагування можуть відкрити таблицю, перейти до меню "Інструменти > Умовні сповіщення > Додати правило" або клікнути правою кнопкою на аркуші та вибрати "Умовні сповіщення". Ця функція доступна для всіх користувачів Google Таблиць без додаткових налаштувань з боку адміністраторів.

Додамо, починаючи з 10 червня, Google збільшив мінімальну версію операційної системи, необхідну для використання додатку Google Wallet на Android та Wear OS пристроях. Тепер Google Wallet вимагатиме Android 9 або новішу версію на смартфонах, а також Wear OS 2.x або новішу на розумних годинниках.

Джерело фото: ua.depositphotos.com