НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Sony повідомила про 10% зростання операційного прибутку у другому кварталі

Sony повідомила про 10% зростання операційного прибутку у другому кварталі
Фото: Depositphotos

Японський технологічний гігант Sony повідомив про зростання операційного прибутку на 10% у другому кварталі 2024 року, перевершивши очікування аналітиків. Основним драйвером зростання став бізнес датчиків зображення, який є ключовим постачальником для виробників смартфонів. Про це повідомляє агентство Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Прибуток склав 1,90 мільярда доларів, перевищивши середню оцінку в 1,87 мільярда доларів від семи аналітиків, опитаних LSEG. Також прибуток від бізнесу датчиків зображення зріс приблизно втричі до 248 мільйонів доларів.

У першому кварталі Sony реалізувала 2,4 мільйона одиниць PlayStation 5 (PS5), що є зниженням у порівнянні з минулим роком, але компанія отримала більший прибуток від ігрового бізнесу завдяки збільшенню продажів програмного забезпечення від сторонніх розробників. 

У травні група заявила, що очікує продати 18 млн одиниць PS5 у цьому фінансовому році порівняно з 20,8 млн роком раніше.

Зазначається, що ігрова індустрія бореться зі зростанням витрат і слабким ціноутворенням. Минулого тижня розробник Bungie, що належить Sony, оголосив, що скорочує майже п'яту частину своєї робочої сили.

Нагадаємо 13 березня Sony випустила нове оновленнясистеми PlayStation 5 , яке покращує звук контролера і дозволяє змінювати яскравість індикатора живлення.

Динаміки контролера тепер голосніші, завдяки чому динаміки звучать чіткіше під час трансляції звуків у грі та голосового чату. Також покращено мікрофон контролера. Sony каже, що нова модель машинного навчання штучного інтелекту пригнічує фонові шуми від натискань кнопок і звуку гри, що сприяє покращенню голосового чату.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що нову приставку оснастять 8-ядерним та 16-потоковим процесором Viola. Як і звичайна PS5, чип буде на архітектурі AMD Zen 2 задля забезпечення сумісності між консолями. Однак максимальну тактову частоту підвищать до 4,4 ГГц.

Джерело фото: ua.depositphotos.com