НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

YouTube презентував нові інструменти для творців: генерація відео і ідей за допомогою ШІ

YouTube презентував нові інструменти для творців: генерація відео і ідей за допомогою ШІ
Фото: Depositphotos

На заході Made on YouTube у Нью-Йорку 18 вересня, компанія представила інструменти, які допоможуть творцям генерувати ідеї, заголовки та навіть повні відео за допомогою штучного інтелекту. Про це пише The Verge.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Перша новинка – вкладка "Натхнення" в додатку YouTube Studio, яка використовує штучний інтелект для генерації ідей для відео, створення заголовків, мініатюр та навіть написання основних структур відео. 

Цей інструмент призначений для підтримки процесу мозкового штурму та розробки повноцінних проектів, ймовірно, з урахуванням алгоритмів YouTube.

Ще одна інновація – Veo, відеомодель DeepMind, інтегрована в YouTube Shorts. Veo дозволяє створювати відео з фонами, що генеруються штучним інтелектом, завдяки функції "Dream Screen", яка розширює функціонал традиційного "зеленого фону".

Хоча відео можуть бути тривалістю до шести секунд, Veo також дає змогу створювати повноцінні відео з фрагментами, що генеруються штучним інтелектом. Усі відео, створені за допомогою Veo, будуть позначені водяним знаком SynthID DeepMind, який свідчить про їх штучне походження.

Обидві функції будуть поступово доступні для творців наприкінці цього року або на початку наступного. 

YouTube також розширює функцію автоматичного дублювання відео на різні мови, яке буде доступне для більшої кількості творців і мов. Крім того, з’являться інструменти штучного інтелекту для покращення взаємодії з шанувальниками через новий розділ спільноти програми.

Зазначається, що нововведення можуть значно спростити створення контенту, але можуть також привести до появи схожих відео, що створені штучним інтелектом. 

Однак, кожен творець сам вирішуватиме, як використовувати ці інструменти, оскільки YouTube прагне знизити бар'єри для створення контенту та конкурувати з платформами, як TikTok та Instagram.

Джерело фото: ua.depositphotos.com