НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Meta оголосила про глобальне блокування російських медіа

Meta оголосила про глобальне блокування російських медіа
Фото: Depositphotos

Компанія Meta, власник Facebook, оголосила про заборону доступу на свої платформи для російських державних медіа, таких як RT і "Росія сьогодні". Про це повідомляє Reuters.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Рішення було прийнято через використання цими ЗМІ прихованих методів для проведення операцій з маніпулювання громадською думкою в інтернеті.

Meta заявила, що заборона є значним посиленням їхньої політики щодо російських державних ЗМІ, яка раніше включала обмеження реклами та зменшення охоплення їхніх публікацій. 

Згідно з новими заходами, RT та пов'язані організації будуть заблоковані на всіх платформах Meta, таких як Instagram, WhatsApp та Threads, через втручання у справи інших держав. Введення цих заходів розпочнеться найближчими днями.

Цей крок Meta зробила після того, як раніше цього місяця Сполучені Штати висунули звинувачення у відмиванні грошей проти двох співробітників RT за те, що офіційні особи назвали схемою найму американської компанії для виробництва онлайн-контенту з метою вплинути на вибори 2024 року.

Джерело фото: ua.depositphotos.com