НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Міноборони впроваджує технологію для захисту мобільних пристроїв військових: як це працює

Міноборони впроваджує технологію для захисту мобільних пристроїв військових: як це працює
Фото: ua.depositphotos.com

Центр інновацій Міністерства оборони України впроваджує технологію Mobile Device Management (MDM), яка забезпечує захищений доступ до військових додатків. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Чорногоренко.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Завдяки MDM, військові можуть використовувати свої особисті мобільні пристрої, включаючи телефони та планшети, для доступу до спеціалізованих військових застосунків через аналогічні платформи App Store або Play Market.

Після встановлення MDM та успішної перевірки пристроя на наявність вразливостей, військові отримують доступ до 68 застосунків, з яких 14 розроблені спеціально для військових потреб. Подібний підхід вже використовує армія США для підвищення кіберзахисту своїх військових.

Технологія MDM не тільки забезпечує безпечний доступ до військових застосунків, але й дозволяє зберігати дані у зашифрованому вигляді, а також контролювати будь-які аномальні активності. Вона також дозволяє дистанційно видаляти дані з пристроїв у разі необхідності, забезпечуючи при цьому захист особистих даних військових.

Крім того, використання особистих мобільних пристроїв дозволяє знизити витрати і заощадити час на закупівлі нових пристроїв.

Нагадаємо у серпні, Міністерство оборони запустило застосунок "Армія+", анонсований у лютому. У першій версії "Армія+" доступні 11 типів рапортів, а також унікальний ID-номер для надсилання рапортів на підпис. Командири мають три дні для затвердження рапортів або надання пояснень у разі відмови.

Також відомство має намір модернізувати додаток "Резерв+" і перетворити його на онлайн-територіальний центр комплектування (ТЦК). Зокрема, в рамках цього проекту буде впроваджено онлайн-рекрутинг, оформлення відстрочок та направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК). Міноборони планує впроваджувати ці функції поетапно, починаючи з осені цього року.

Джерело фото: ua.depositphotos.com