Соцмережа Х отримає аудіо- та відеодзвінки: Маск повідомив деталі

Логотип X, смартфон, клавіатура
Логотип X. Фото: Depositphotos

Відео- та аудіодзвінки через соцмережу X (раніше – Twitter) будуть доступні на iOS, Android, Mac та ПК. Про це повідомив власник платформи Ілон Маск.

Як зазначив бізнесмен, такі дзвінки можна буде здійснювати без необхідності ділитися своїм номером телефону.

Маск очікує, що завдяки нововведенню X стане ефективною глобальною адресною книгою.

Кілька тижнів тому появу відеодзвінків у соцмережі анонсувала гендиректорка X Лінда Яккаріно. Тоді вона також говорила, що потреби надавати комусь номер телефону не буде.

Як змінилася Twitter після купівлі Маском?

Twitter пережила кардинальні зміни після того, як у жовтні 2022 року її власником став Ілон Маск. Він припускав, що купівля соцмережі стане "прискорювачем" для створення X – "додатку для всього".

Маск говорив про своє бажання зробити X схожим на китайський WeChat – супердодаток, який використовується від платежів і бронювання квитків на події до обміну повідомленнями.

У листопаді було оголошено про перезапуск платної підписки в Twitter. Її користувачам надали синю галочку верифікації, можливість публікувати дописи обсягом до 10 тис. знаків, завантажувати кількагодинні відео тощо.

Навесні поточного року виявилося, що Twitter Inc. перестала бути окремою компанією після злиття з новоствореною фірмою під назвою X Corp.

А в липні було оголошено про ребрендинг Twitterсайт X.com почав переспрямовувати на соціальну мережу, і на платформі зʼявився новий логотип. 

Домен X.com раніше належав компанії онлайн-платежів, одним із засновників якої був Ілон Маск. Цей сервіс потім перетворився на PayPal, який було продано у 2002 році фірмі eBay. Набагато пізніше, в 2017-му, бізнесмен викупив у PayPal адресу X.com.

Днями ЗМІ повідомили, що X отримала ліцензію для здійснення криптовалютних платежів та торгівлі ними на території США. Це дозволить платформі соціальної мережі зберігати, переказувати та обмінювати цифрові активи.

Джерело фото: ua.depositphotos.com