Маск офіційно став власником Twitter та звільнив керівництво компанії

Маск офіційно став власником Twitter та звільнив керівництво компанії

Мільярдер, засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск завершив купівлю соціальної мережі Twitter за 44 мільярди доларів. Попереднє керівництво залишило штаб-квартиру компанії.

Про це повідомляє The Washington Post.

Маск заявив, що придбав соцмережу для того, аби у здоровій манері обговорювати різні думки і зазначив, що це важливо для майбутньої цивілізації.

"Причина, з якої я купую Twitter, полягає в тому, що для майбутньої цивілізації важливо мати спільну цифрову платформу, на якій можна обговорювати широкий спектр думок у здоровій манері, не вдаючись до жорстокості", – заявив Маск.

Він також сказав, що купив Twitter не для того, щоб заробити більше грошей, а щоб "спробувати допомогти людству, яке я люблю".  

Крім того, Маск заявив, що відтепер у соцмережі не можна буде публікувати будь-що без подальших наслідків. 

Маск підкреслив, що хоче "перемогти" спам-ботів у Twitter, зробити алгоритми, які визначають, як контент подається користувачам.

Однак Маск не повідомив подробиць про те, як він цього досягне і хто керуватиме компанією

Одним із перших рішень Маск звільнив генерального директора Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала та Віджая Гадде, керівника відділу правової політики, довіри та безпеки.

Він звинуватив їх у введенні в оману його та інвесторів Twitter щодо кількості фейкових акаунтів на платформі соціальних мереж.

Також одне з джерел відзначило, що було звільнено Шона Еджета, основного консультанта компанії.

Раніше Маск заявляв, що після завершення угоди з покупки соціальної мережі Twitter планує звільнити 75% співробітників компанії. Експерти зазначають, що це відкине Twitter на роки назад.

Нагадаємо, 25 квітня Маск повідомив, що купив Twitter за 44 мільярди доларів, проте незабаром стало відомо про припинення угоди з купівлі соцмережі. Мільярдер тоді пояснив це тим, що "його аналітики не знайшли ефективних шляхів для перевірки та виявлення коректної кількості спам-акаунтів у соцмережі".

У Twitter назвали відмову "надуманою" і правління компанії подало позов до Канцелярського суду штату Делавер проти мільярдера, щоб змусити бізнесмена завершити угоду щодо купівлі соціальної мережі.

У свою чергу, Маск подав зустрічний позов проти Twitter. Він звинуватив компанію у зволіканні з наданням даних для оцінки кількості ботів, що було важливо для розуміння рекламної аудиторії.

Але вже в жовтні мільярдер заявив, що знову готовий завершити купівлю Twitter.