НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Sony скасовує безкоштовну підписку PlayStation Plus для України

PlayStation 5. Фото: Depositphotos
Фото: Depositphotos

З листопада Sony припинить безкоштовну підписку PlayStation Plus для користувачів PS4 та PS5 в Україні, яку вона надала на початку повномасштабного вторгнення. Про це стало відомо з повідомлення Sony , яке опублікували "Ігри Українською" у соцмережі X. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Вона (підписка - ред.)  була важливим проявом солідарності з українською ігровою спільнотою від початку повномасштабного вторгнення рф. Останній ваучер безкоштовного доступу буде погашений гравцям у жовтні", - йдеться у дописі.

Фото: "Ігри Українською" у Х

Як повідомляє Ain, Sony вибірково скасовує безкоштовну підписку на PS Plus. Деякі користувачі почали отримувати повідомлення про скасування ще в серпні, тоді як інші були відключені від послуги ще в червні.

Нагадаємо, що 23 березня 2022 року компанія Sony вирішила безкоштовно продовжити підписку на PlayStation Plus для українців у відповідь на російське вторгнення.

Спочатку підписка була безкоштовною протягом одного місяця, а потім її продовжили на більше ніж два роки.

Як переваги надає підписка PlayStation Plus

У березні Sony об’єднала підписки PS Now та PS Plus, створивши три нові формати: PS Plus Essentials, PS Plus Extra і PS Plus Deluxe. 

Усі три плани включають основні функції: доступ до мережевого багатокористувацького режиму, ігри місяця та ексклюзивні знижки. Плани Extra та Deluxe також відкривають доступ до каталогу з 400 ігор для PS4 і PS5, включаючи Returnal, Spider-Man, Spider-Man: Miles Morales, God of War, Mortal Kombat 11 і Death Stranding, а також нові тайтли, що додаються регулярно.

Найдорожчий план, Deluxe, пропонує додатковий каталог ігор минулих поколінь і безкоштовні пробні версії. Наприклад, можна безкоштовно пограти у Horizon Forbidden West або Cyberpunk 2077 перед покупкою гри, при цьому досягнення і призи зберігаються.

Вартість підписки на PS Plus Deluxe складає 369 грн за місяць, 1049 грн за три місяці і 2489 грн за рік. Підписка на PS Plus Extra обійдеться в 319 грн за місяць, 899 грн за три місяці та 2149 грн за рік. Підписка на PS Plus Essential коштує 209 грн за місяць, 549 грн за три місяці і 1299 грн за рік.

 Користувачів, які вже мають активну підписку PlayStation Plus, автоматично переводять на план Essential, але є можливість доплатити і перейти на план Extra чи Deluxe.

Фото: ua.depositphotos.com