НБУ курс:

USD

41,28

+0,05

EUR

44,81

+0,09

Готівковий курс:

USD

41,55

41,50

EUR

45,35

45,20

Учасники українського ринку освітніх технологій об'єдналися в асоціацію

Фото: Pixabay
Фото: Pixabay

Ініціативна група з компаній-гравців українського ринку освітніх технологій заснувала асоціацію EdTech Ukraine. Як повідомляють у ІТ-компанії Sigma Software, установчі збори відбулися 24 вересня.

Серед засновників нового об'єднання - освітня платформа Sigma Software University, коворкінг і growth-студія Kooperativ, перша й найбільша дистанційна школа в Україні Optima Educational Center, а також українська інтерактивна платформа з вивчення математики Global Innovative Online School.

EdTech Ukraine планує стати головним центром компетенцій з розвитку освітніх технологій в Україні та бере на себе місію допомагати бізнесу та державному сектору впроваджувати інновації в освіті.

Зокрема, асоціація планує проводити дослідження та аналіз українського ринку EdTech, підтримувати профільні стартапи та скейлапи в ровитку інновацій і впровадженню ШІ, а також створити спільний простір для співпраці й обміну досвідом і прес-центр, що акумулюватиме новини галузі.

В EdTech Ukraine зазначають, що відкриті до співпраці з українськими гравцями ринку освітніх технологій, міжнародною спільнотою та іншими бізнесами й організаціями.

Головою правління асоціації стала засновниця GIOS Наталія Лимонова, до його складу увійшли також гендиректор Sigma Software University Максим Почебут, директор зі стратегічного розвитку освітнього центру Optima Юрій Балкін і голова індустріального напрямку ICEIE Есбен Тріер.

Асоціація вже стала членом Європейського Edtech Альянсу, який об’єднує EdTech-організації з 30 країн Європи. Це приєднання називається важливим кроком до зміцнення міжнародної співпраці та обміну досвідом на ниві освітніх інновацій. На думку засновників, це відкриває нові можливості для впровадження передових освітніх рішень та формування майбутнього освіти.

Офіційна презентація Edtech Ukraine за участі представників European EdTech Alliance, Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки має відбутися 17 жовтня у просторі Kooperativ (Київ, вулиця Січових Стрільців, 23A).