НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Українська компанія Osavul отримала від інвесторів $3 млн для боротьби з дезінформацією

Українська компанія Osavul отримала від інвесторів $3 млн для боротьби з дезінформацією
Колаж: delo.ua

Українська компанія Osavul, що спеціалізується на медіааналітиці з використанням штучного інтелекту, успішно завершила раунд фінансування late seed, залучивши $3 млн від трьох європейських інвестиційних фондів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це компанія повідомила AIN.

Серед інвесторів – німецький венчурний фонд 42CAP, який фокусується на підтримці технологічних стартапів на ранніх етапах розвитку. Також у фінансуванні взяли участь українські фонди u.ventures та SMRK.

Отримані інвестиції компанія планує використати для розширення присутності на ринках США та ЄС, щоб допомагати компаніям уникати репутаційних ризиків.

Команда Osavul також планує розробку нових B2B-рішень і вдосконалення алгоритмів штучного інтелекту.

Чим займається Osavul

ІТ-компанія Osavul, заснована у лютому 2022 року як відповідь на повномасштабне російське вторгнення, спрямована на боротьбу з дезінформацією. За словами СЕО Дмитра Плєшакова, наразі компанія працює з клієнтами з п’яти країн та має 504 користувачі на платформі.

Платформа Osavul здатна аналізувати текстові, відео- та аудіодані з різних джерел, таких як вебсайти та соціальні мережі.

Компанія допомагає виявляти онлайн-загрози для державного сектору, безпекових організацій і бізнесу, а завдяки новим інвестиціям планує вдосконалювати технології для захисту репутації брендів.

Також компанія зосередиться на розробці нових B2B-рішень і спрямує ресурси на вдосконалення алгоритмів ШІ. 

Додамо, українські розробники створили платформу Mantis Analytics, яка за допомогою штучного інтелекту може моніторити, аналізувати події та виявляти маніпуляції в інформаційному просторі. Mantis у режимі реального часу здатна обробляти тисячі повідомлень та гігабайти даних зі ЗМІ, соцмереж, інформаційних платформ.