Власник NAVI Максим Кріппа прокоментував результати турніру BORN TO BE BRAVE: зібрали $ 500 000 для United24

Власник NAVI Максим Кріппа прокоментував результати турніру BORN TO BE BRAVE: зібрали $ 500 000 для United24

У грудні український кіберспортивний клуб NAVI відзначив своє тринадцятиріччя у незвичний спосіб: замість вечірок чи корпоративів клуб організував благодійний турнір із гри Counter-Strike: Global Offensive. 

NAVI об'єднали відомі кіберспортивні клуби, щоб зібрати кошти для допомоги Україні та привернути увагу світової кіберспортивної спільноти до повномасштабної війни, яку розв'язала росія 24 лютого. У турнірі брали участь двадцять професійних гравців, які представляють провідні клуби індустрії: Astralis, Vitality, Fnatic, ENCE, FaZe, Liquid, BIG, MOUZ та NAVI. Уперше в історії кіберспорту в шоу-матчі гравці були розділені на команди залежно від своїх ігрових ролей, що викликало особливий інтерес у глядачів.

Під час проведення благодійного турніру NAVI разом зі своїми вболівальниками та партнерами зібрали $ 500 000

Три найбільших внески за час турніру:

  • $ 200 000 від клубу NAVI;
  • $ 108 000 від власника NAVI Максима Кріппи;
  • $ 100 000 від гравця CS:GO Олександра «s1mple» Костилєва.
Під час турніру було зібрано пів мільйона доларів

Найближчим часом усі зібрані кошти буде відправлено фонду United24, створеному з ініціативи президента України Володимира Зеленського. Вони підуть на закупівлю необхідного медичного обладнання для українських лікарів.

«За 13 років існування NAVI всі гравці клубу прагнули довести всьому світу, що ми народжені перемагати. Ці істини закладені в нашій назві. Цього року як ніколи важливо згуртуватися і працювати разом над найважливішою перемогою — перемогою України в цій кривавій війні, розв'язаній росією. Мені приємно бачити, що найкращі кіберспортивні клуби світу поділяють наші погляди», — прокоментував підсумки благодійного турніру власник NAVI Максим Кріппа.

Counter-Strike: Global Offensive — одна з провідних дисциплін NAVI, у якій український клуб входить до п'ятірки найсильніших команд світу. На початку листопада Олександр «s1mple» Костилєв, який виступає у складі NAVI з СS:GO, був названий найкращим гравцем десятиліття за версією турнірного оператора ESL.

Це не перша ініціатива NAVI за останній рік. Раніше клуб спільно з Акордбанком передав ЗСУ та правоохоронним органам 120 броньованих і багатоцільових автомобілів, а також планшети, дрони, генератори та інше необхідне обладнання для захисників України. Ці машини виконуватимуть бойові завдання на східному та південному напрямках. Також клуб зібрав майже 800 000 гривень на потреби фонду «Землячки», який допомагає жінкам, що захищають Україну на фронті та в тилу.