НБУ курс:

USD

41,44

-0,00

EUR

46,24

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,73

41,65

EUR

46,60

46,46

Дипломування моряків через "Дію": скільки фахівців скористалися послугою за рік

Дипломування моряків через "Дію": скільки фахівців скористалися послугою за рік
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

За рік після запуску прозорих сервісів для моряків на порталі “Дія”, понад 33 тисячі фахівців скористалися новими можливостями. До цього процес дипломування моряків був однією з найбільш корумпованих сфер, де документи отримувалися через приватних посередників, а з державного бюджету щорічно втрачалося близько $150 млн.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Мінцифри.

Запуск онлайн-сервісів на порталі "Дія" дозволив зробити процес дипломування прозорішим. Тепер кожен другий моряк подає заявку до Адміністрації судноплавства онлайн, з будь-якої точки світу.

На порталі "Дія" моряки можуть скористатися такими сервісами:

  • присвоєння звання та підтвердження кваліфікації,
  • подання заявки на проходження іспиту в Україні та Польщі,
  • оскарження відмови в отриманні кваліфікаційних документів.

Система фіксує кожен крок комісії, яка опрацьовує заявки, а користувачі можуть в реальному часі відстежувати етапи обробки документів. Це робить процес максимально прозорим та зрозумілим.

Невдовзі функціонал буде розширено — моряки не тільки командного, але й рядового складу зможуть проходити дипломування онлайн.

У Мінінфраструктури додали, що робота системи побудована таким чином, що дії члена Державної кваліфікаційної комісії моряків, який опрацьовує заяву, а також етапи її обробки доступний в реальному часі, що робить процес дипломування моряків максимально прозорим.

Морякам, які не погоджуються з рішенням ДККМ, доступна онлайн-подача апеляційної скарги. За рік, за допомогою порталу Дія, було подано 631 скаргу, з них схвалено — 152.

Нагадаємо, електронний запис для оформлення посвідчень став доступним для українських моряків 25 січня 2024 року.

Джерело фото: ua.depositphotos.com