НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

LTG Group замінює російську систему безпеки локомотивів на українську

LTG Group замінює російську систему безпеки локомотивів на українську
Науково-практичне об’єднання "Імпульс

Литовська залізнична група LTG Group розпочинає заміну російської системи безпеки локомотивів "КЛУБ-У" на українську розробку від компанії SRPA Impulse, яка виграла відповідний тендер і вже приступила до проектування нової системи.

Про це пише Railway Supply.

Рішення про заміну було ухвалене після оцінки відповідності SRPA Impulse інтересам національної безпеки Литви, проведеної спеціальною комісією.

Передбачається поетапна заміна "КЛУБ-У" на локомотивах LTG Link, LTG Cargo, LTG Infra та залізничних вагонах групи. Загалом нову систему встановлять на 163 одиницях рухомого складу.

"Ми прискорюємо реалізацію наших планів і прагнемо якнайшвидше відійти від російської системи локомотивної безпеки "КЛУБ-У" для забезпечення використання безпечної системи та постачання запасних частин у всіх локомотивах та вагонах LTG Group. … наша мета – якнайшвидше отримати обладнання, повністю сумісне з інтересами національної безпеки, та з дружніх Литві країн", – пояснив рішення директор із стійкості LTG Group Гедімінас Шечкус.

Для реалізації проекту LTG Group інвестує 10,1 млн євро. Він є частиною програми FREE Rail, метою якої є інтеграція залізничного сектору Литви до європейської системи.

Українська SRPA Impulse стала переможцем конкурсу на заміну російської системи завдяки відповідності вимогам національної безпеки Литви

Додамо, 9 травня у Мюнхені "Укрзалізниця" підписала меморандум про співробітництво з Литовською залізничною компанією LTG Cargo. Залізничники планують реалізувати спільний проєкт “Операційна модель FREE Rail”. Мета проєкту полягає в збільшенні пропускної спроможності залізниці, створення спільної залізничної системи та розвиток перевезень по колії 1520 мм.