НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,70

EUR

46,60

46,41

Найбільший оператор автобусних перевезень Європи оголосив про запуск нового рейсу з України до Брюсселя

Найбільший оператор автобусних перевезень Європи оголосив про запуск нового рейсу з України до Брюсселя
Фото: Пресслужба FlixBus

FlixBus, який є найбільшим оператором автобусних перевезень Європи, оголосив про запуск нової лінії з України до Брюсселя. Квитки на цей рейс вже продаються на сайті FlixBus.ua та у партнерських агентствах.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба перевізника.

Зазначається що цей маршрут є першим маршрутом FlixBus з України до Брюсселя, серця Європи.

"Для нас та для України, яка продовжує свій шлях до інтеграції в європейську спільноту, цей маршрут є символом та підтвердженням того, що українці наближаються до своєї мрії — стати повноправною частиною ЄС. Брюссель тепер ще ближче, як у прямому, так і в символічному сенсі", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Що відомо про новий маршрут

Повний маршрут нової лінії:

  • №3204: Київ – Житомир – Рівне – Львів – Берлін – Магдебург – Брауншвайг – Ганновер – Білефельд – Дортмунд – Ессен – Дуйсбург – Дюссельдорф – Аеропорт Кельн-Бонн – Автовокзал Ахен – Льєж – Північний вокзал Брюсселя

У FlixBus повідомляють, що відправлення №3204 буде відбуватися 2 рази на тиждень, починаючи з 25 вересня. З Києва – відправлення у середу та п’ятницю. Автобус виїжджатиме о 10:30 з Києва, о 11:05 наступного дня з Берліну та о 20:55 із аеропорту Кельн-Бонн. Прибуватиме до Північного вокзалу Брюсселя о 00:30 наступного дня.

В зворотному напрямку автобус відправлятиметься в понеділок та суботу. Виїзд з Північного вокзалу Брюсселя о 05:15, з Берліну – о 19:05. Автобус прибуватиме до Львова о 12:00 до автостанції "Двірцева" наступного дня та 12:35 до Стрийського автовокзалу. До кінцевої станції – Київ – прибуватиме о 21:30.

За словами директора FlixBus в Східній Європі Міхала Лемана, запуск першого маршруту з України до Брюсселя — це важливий етап у розширенні мережі, який сприятиме ще більшій інтеграції України з європейськими країнами.

Загалом FlixBus має вже 28 прямих автобусних рейсів між Україною та 8 країнами ЄС. З них 9 заїжджають у аеропорти. Особливістю мережі FlixBus залишається можливість побудови маршрутів з пересадками, завдяки чому пасажири з України можуть дістатися автобусом практично будь-якого куточка Європи.

Додамо, що в кінці травня стало відомо про запуск трьох міжнародних маршрутів FlixBus з України до аеропортів у Молдові, Польщі та Угорщині.

Нагадаємо, компанія FlixBus вийшла на ринок України у 2017 році. Фактично Flixbus був присутнім на ринку України з червня 2016 року та продавав квитки зі Львова та Ужгорода до Амстердама, Берліна, Відня, Франкфурта та інших міст. Проте безпосередньо перевезення з України здійснював її партнер — компанія LEO Express.